ENGLESKA SE PROŠETALA KROZ KVALIFIKACIJE: Makedonci se još sećaju "sedmice" sa Old Traforda

O. M.

20. 11. 2023. u 09:48

ENGLESKA gostuje Severnoj Makedoniji u poslednjem kolu grupe C kvalifikacija za odlazak na EURO 2024.

ЕНГЛЕСКА СЕ ПРОШЕТАЛА КРОЗ КВАЛИФИКАЦИЈЕ: Македонци се још сећају седмице са Олд Трафорда

FOTO: AP/Tanjug

Utakmica koja se igra od 20 časova i 45 minuta na "Toše Proeski" areni nema takmičarski značaj jer su Englezi obezbedili učešće, a naši južni susedi su odavno izgubili šanse.

Severna Makedonija ostaje na četvrtom mestu u Grupi C čak i ako u narednom meču iznenadi i pobedi Englesku. Makedonci imaju šest bodova manje od Ukrajine i Italije.

"Risovi" su u petak izgubili od Italije koju je već jednom koštala plasmana na veliko takmičenje, a malo je nedostajalo da to uradi i drugi put. Činilo se posle prvog poluvremena da će izabranici Lučana Spaletija lako izaći na kraj sa "risovima" pošto su vodili sa 3:0 golovima Darmijana i dvostrukog strelca Kijeze, uz promašeni penal Žoržinja. Ali, stvari su opet počele da liče na prethodne duele sa Severnom Makedonijom koja je početkom drugog poluvremena smanjila na 3:1, a u 74. minutu došla i do 3:2. Oba pogotka bila su delo Janija Atanasova. Ipak, šampion Evrope je u nastavku, golovima Raspadorija i El Šaravija, postavio stvari na svoje mesto. "Azuri" su tako izbegli novu bruku, bila je to prva pobeda Italije nad Severnom Makedonijom posle dva remija i poraza. 

Remi u prvoj utakmici protiv Italije bio je jedini bod koji su "risovi" osvojili u grupi osim šest "sigurnih" protiv totalnog autsajdera Malte, tako da nešto više od četvrtog mesta nisu ni mogli da ostvare. Ali, olakšavajuća okolnost je što su dobili ovu zaista tešku grupu, a i u njoj su pokazali da imaju određeni kvalitet, jedino razočarenje je utakmica protiv Engleske na Old Trafordu, u kojoj su izgubili sa čak 7:0. Protiv Ukrajine su na svom terenu ispustili pobedu jer su na poluvremenu imali 2:0, pa dozvolili gostima da u nastavku preokrenu.

S druge strane, Engleska je rutinski stigla d oprvog mesta u grupi i direktnog plasmana na EURO 2024. nije se ni očekivalo posle izvlačenja grupa da će Engleska ostati bez plasmana u konkurenciji Ukrajine, Severne Makedonij i Malte, ali se isto tako nije očekivalo ni da će Englezi lako iz trke za prvo mesto izbaciti šampiona Evrope Italiju, koja ih je savladala u finalu prethofnog Evropskog prvenstva, dok ih je pobedom i remijem u grupi Lige nacija izbacila u B diviziju.

U petak su Englezi savladali Maltu sa pola snage, autogolom Pepea i 62. golom Harija Kejna za nacionalni tim. Bila je to četvrta uzastopna pobeda "tri lava" a deveta utakmica bez poraza, još od četvrtfinala Mundijala kada su sa 2:1 izgubili od Francuske.

Izabranicima Gareta Sautgejta je dovoljan bod u ovoj utakmici kako bi obezbedili mesto u prvom šeširu na izvlačenju grupa na završnom turniru EURO 2024, a u zavisnosti od ostalih rezultata možda im ni to neće biti potrebno.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&3+ (kvota 1,65) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)