ODLUKA PADA NA BAJ ARENI: Hoće li evropski šampion braniti titulu u Nemačkoj?

O. M.

20. 11. 2023. u 15:14 >> 15:14

ŠAMPION Evrope Italija gostuje Ukrajini u odlučujućoj utakmici za odlazak na završnisu EURO 2024 u Nemačkoj.

ОДЛУКА ПАДА НА БАЈ АРЕНИ: Хоће ли европски шампион бранити титулу у Немачкој?

FOTO: AP

Utakmica poslednjeg kola grupe C igraće se, s početkom od 20 časova i 45 minuta, na neutralnom terenu, stadionu Baj arena u Leverkuzenu, zbog specijalne vojne operacije koju u Ukrajini sprovodi Rusija.

Dve reprezentacije su bodovno izjednačene na deobi drugog i trećeg mesta sa po 13 bodova. Lider engleska odavno je obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo, a pridružiće joj se pobednik ovog duela ili u slučaju nerešenog ishoda Italija, koja ima bolji međusobni skor. Međutim, ni poraz ne bi bio kraj nadanja plasmanu na EURO 2024, ni za jednu od ove dve reprezentacije, pošto su obezbedile učešće u baražu - Italija osvajanjem grupe u Ligi nacija, a Ukrajina zahvaljujući direktnom plasmanu Srbije i Škotske.

"Azuri" su u prvoj utakmici, odigranoj u septembru na milanskom stadionu "Đuzepe Meaca", pobedili sa 2:1 golovima Davida Fratezija u 12. i 29. minutu, dok je jedini pogodak za Ukrajinu postigao Jarmolenko krajem prvog poluvremena.

Italija je u petak konačno prekinula niz loših rezultata protiv Severne Makedonije, pobedivši naše južne susede sa 5:2. Činjilo se posle prvog poluvremena da će izabranici Lučana spaletija lako izaći na kraj sa "risovima" pošto su vodili sa 3:0 golovima Darmijana i dvostrukog strelca Kijeze, uz promašeni penal Žoržinja. Ali, stvari su opet počele da liče na prethodne duele sa Severnom Makedonijom koja je početkom drugog poluvremena smanjila na 3:1, a u 74. minutu došla i do 3:2. Oba pogotka bila su delo Janija Atanasova. Ipak, šampion evrope je u nastavku, golovima Raspadorija i El Šaravija postavio stvari na svoje mesto. Bila je to prva pobeda Italije nad Severnom Makedonijom posle dva remija i poraza.

U oktobarskom prozoru Italija je najpre savladala Maltu sa 4:, a zatim izgubila sa 3:1 na gostovanju Engleskoj.

Ukrajina je u petak savladala Maltu sa 3.1 posle preokreta koji se možda ne bi ni desio da igrač Malte Kamenzuli nije izjednačio autogolom.

Italija i Ukrajina su se do sada sastale devet puta. Mnogo uspešniji su Azuri, koji imaju sedam pobeda, dok su dve utakmice završene bez pobednika. Ukrajina je poraze izbegla samo u dve od tri prijateljske utakmice, dok su u pet utakmica evro-kvalifikacija, jednoj prijateljskoj i jednoj na završnisi Mundijala 2006 u Nemačkoj slavili "azuri".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&0-2 (kvota 2,10) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)