DUEL DVA "SRPSKA DŽELATA": Frajburg želi osvetu protiv Lajpciga

O. M.

12. 11. 2023. u 12:50

U poslednjem meču jedanaestog kola nemačke Bundeslige RB Lajpcig na svom terenu dočekuje Frajburg.

ДУЕЛ ДВА СРПСКА ЏЕЛАТА: Фрајбург жели освету против Лајпцига

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica je zakazana za 19 časova i 30 minuta na RB Areni. 

Lajpcig je pre pet dana savladao Crvenu zvezdu sa 2:1 na stadionu "Rajko Mitić" i tom pobedom dva kola pre kraja obezbedio plasman u osminu finala Lige šampiona, ali i prekinuo mini-seriju od dva poraza na domaćoj sceni. Prvo ih je iz DFB kupa eliminisao Volfsburg (1:0), pa tako neće braniti dve uzastopne titule osvajača ovog takmičenja, a zatim su doživeli neprijatno iznenađenje i u prvenstvu kada ih je Majnc savladao sa 2:0. 

Trenutno zauzimaju peto mesto na tabeli sa 20 bodova i ukoliko žele da ostanu u trci za titulu nemaju više pravo na kiks, posebno u duelima gde važe za izrazite favorite.

I Frajburg je uoči ovog meča na evro-sceni odmerio snage sa srpskim timom, ali su "brazilci iz Brizgaua" bili mnogo ubedljiviji protiv TSC-a nego Lajpcig protiv Zvetzde - bilo je 5:0. Tom pobedom Frajburg jestiga onadomak plasmanau osminu finala.

Nidžsu loši ni u Bundesligi mada je osmo mesto sa 14 bodova daleko lošiji učinak od onog kojeg su imali prošle sezone u ovo vreme kada su bili treći. Na kraj usu ih porazi od dirtektnih konkurenata, Union Berlina i današnjeg rivala Lajpciga koštali mesta u Ligi šampiona, tako da su danas sigurno raspoloženi za osvetu "bikovima". polsednji put su pobedili u međusobnom susretu 2019 godine, od tada po tri pobede Lajpciga i tri remija.

NAŠ PREDLOG: 1X&3+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)