TEN HAGA SPASAVA PLASMAN U NOKAUT FAZU LIGE ŠAMPIONA? Junajted je pod imperativom pobede

V.M.

08. 11. 2023. u 07:55

U četvrtom kolu grupne faze najjačeg evropskog takmičenja Mančester junajted će pokušati da napravi veliki korak ka osmini finala kada od 21.00 bude gostovao Kopenhagenu na ''Parken stadionu''.

ТЕН ХАГА СПАСАВА ПЛАСМАН У НОКАУТ ФАЗУ ЛИГЕ ШАМПИОНА? Јунајтед је под императивом победе

Foto Profimedia

Ovi rivali su se susreli u prošlom kolu kada je na ''Old trafordu'' viđena neverovatna drama. Junajted nije uspevao da probije bedem Danaca tokom većeg dela meča, ali to je konačno učinio Hari Megvajer u 72. minutu preciznim udarcem glavom. ''Crveni đavoli'' su nakon toga promašili par izglednih šansi i ostavili ''otvorena vrata'' Kopenhagenu koji je u sudijskoj nadoknadi dobio jedanaesterac, ipak na njihovu nesreću Larsonov udarac sa bele tačke je odbranio Onana i tako ostavio svoj tim u trci za nokaut fazu.

Primat u grupi ''A'' svakako drži Bajern sa maksimalnih devet bodova, iza njega je Galatasaraj sa četiri, dok Junajted i Kopenhagen imaju tri, odnosno jedan poen.

Nakon tog meča gosti su doživeli dva velika poraza od Njukasla i Mančester sitija (po 0:3) i sve se veći pritisak stvarao na Eriku ten Hagu čiji su izabranici izgledali katastrofalno na terenu. Nisu ništa bolje igrali ni za vikend protiv Fulama, ali ponovo sjajni Onana i pogodak Bruna Fernandeša u sudijskoj nadoknadi osigurali su da Holanđanin barem još neko vreme ostane na klupi engleskog velikana.

Taj trijumf nad Kopenhagenom je Junajtedu bio jedini u dosadašnjem toku Lige šampiona i pored njega su doživeli poraze od Bajerna u Nemačkoj i Galatasaraja na ''Old trafordu''.

Svoju šansu će večeras tražiti i domaćin koji se i dalje nada da može barem do trećeg mesta koje vodi u nokaut fazu Lige Evrope. Jedini poen Kopenhagen je osvojio na otvaranju takmičenja kada je remizirao sa Galatom u Turskoj (2:2), a nakon toga je doživeo poraze od Bajerna i današnjeg rivala.

Posle tragično izgubljenog meča na ''Old trafordu'', ''lavovi'' su podigli nivo igre i ostvarili su tri pobede, dve u domaćem prvenstvu, kao i jednu u kup takmičenju, tako da u odličnoj atmosferi dočekuju ovaj duel.

Kopenhagen je nakon 14 odigranih kola lider danskog prvenstva sa 32 osvojena boda, tri više od najbližeg pratioca Brondbija.

Tradicija nije na strani domaćina koji je protiv engleskih ekipa u svojoj istoriji ostvario samo jedan trijumf na osam odigranih mečeva, mada vredi istaći da je ta pobeda bila upravo protiv Junajteda davne 2006. godine na ''Parken stadionu'' (1:0).

Očekujemo sličan duel kao onaj na ''Old trafordu'' i verujemo da će oba tima ući oprezno u ovu jako bitnu utakmicu.

ečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&|0-1 (kvota 1,94)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)