TOTENHEM JE JEDINI NEPORAŽENI TIM PREMIJER LIGE: Poketino se vraća na mesto uspeha

V.M.

06. 11. 2023. u 12:38 >> 12:38

U poslednjoj utakmici 11. kola Premijer lige gledaćemo londonski derbi kada Totenhem dočeka Čelsi (21.00).

ТОТЕНХЕМ ЈЕ ЈЕДИНИ НЕПОРАЖЕНИ ТИМ ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ: Покетино се враћа на место успеха

Tanjug/AP

Bajka domaćina se nastavlja, Totenhem je jedini neporaženi tim u ligi i večeras ima priliku da se vrati na prvo mesto koje mu je Mančester siti preoteo pobedom nad Bormutom i beži mu samo jedan bod.

''Pevci'' izgledaju sjajno na terenu, vezali su četiri pobede i istakli su ozbiljnu kandidaturu za sam vrh tabele, iako su preko leta ostali bez najboljeg igrača Harija Kejna.

Sjajno su se uklopila nova pojačanja u filozofiju trenera Angelosa Postekoglua koji je osvajao nagradu na menadžera meseca već dva puta ove sezone, a iskusni Australijanac grčkog porekla juri i treću pošto je nominovan u toj kategoriji i za mesec oktobar.

Poslednju utakmicu Totenhem je odigrao još 27. oktobra kada je u još jednom gradskom derbiju gostovao Kristal palasu i odneo sva tri boda sa ''Selhurst parka'' pobedom od 2:1.

To znači da su domaćini imali dosta vremena da se odmore i pripreme večerašnji meč na kojem će pokušati da održe perfektan skor pred svojim navijačima ove sezone (osvojili 12 bodova na četiri meča).

Rival će im biti Čelsi koji igra po principu toplo-hladno. Delovalo je da su plavci podigli nivo igre nakon trijumfa protiv Barnlija i Fulama, ali posle toga je usledila ispuštena pobeda nad Arsenalom (2:2), kao i razočaravajući poraz od Brentforda (0:2).

Najveći problem gostima je konstantnost u igri i menadžer Poketino se trudi da pronađe pobedničku formulu i od starta prvenstva je pokušavao sa više formacija koje nisu uradile plodom.

Samopouzdanje ekipi Čelsija može dati to što je na poslednja dva gostovanja osvojio šest bodova, a uz to je pred ovaj meč sredinom nedelje obezbedio plasman u četvrtfinale EFL kupa slavivši protiv Blekburna (2:0).

Rivalstvo večerašnjih protivnika je ozbiljno poraslo u poslednjih nekoliko godina i možemo očekivati jedan veoma zanimljiv i borben meč.

Takođe će biti zanimljivo videti kako će navijači domaćina dočekati Maurisija Poketina koji je dugo predvodio tim iz severnog Londona i nekoliko puta bio nadomak trofeja, ali prelazak u redove ljutog rivala teško da će mu oprostiti.

Prošle godine smo videli dve sjajne utakmice imeđu ovih timova, na ''Stamford bridžu'' je bilo 2:2, dok su u drugom delu sezone ''pevci'' slavili sa 2:0 pred svojim navijačima.

Što se tiče izostanaka, kod domaćina neće biti Solomona, Perišića i Sesenjona, dok su pod upitnikom levi bekovi Udogi, odnosno Ben Dejvis.

Sa druge strane, izostaće Fofana, Lavija, Nkunku, Čilvel i Čukvumueka, a neizvesno je da li će se na terenu biti Mudrik i Broja.

Verujemo da će četa Postekoglua ostati neporažena, a uz duplu šansu bi predložili golove koji su redovna pojava na mečevima Totenhema ove sezone (gol-razlika 22:9).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)