GRADSKI DERBI U PRESTONICI: Tobdžije nišane posrnule čekićare

V.M.

01. 11. 2023. u 09:05

FUDBALERI Vest hema će u osmini finala EFL kupa dočekati gradskog rivala Arsenal (20.30).

ГРАДСКИ ДЕРБИ У ПРЕСТОНИЦИ: Тобџије нишане посрнуле чекићаре

FOTO: EPA

Ekipe iz prestonice u potpuno drugačijim formama dočekuju večerašnji obračun. Domaćin je izgubio sjaj koji ga je krasio na startu sezone pa se nalazi u negativnoj seriji od tri vezana poraza, dok je potpuno drugačija situaciju u taboru Arsenala koji je doživeo samo jedan poraz od starta sezone i večeras će pokušati da ostvari treći trijumf u nizu.

Vest hem je jedno vreme bio u samom vrhu tabele Premijer lige, ali je pomenutom negativnom serijom pao na deveto mesto, ostvario je samo jednu pobedu na poslednjih pet mečeva i večeras će pokušati da pronađe izlaz iz krize koja očigledno drma četu Dejvida Mojesa.

Dobru priliku za to imali su proteklog vikenda kada su ugostili Everton, ali kišoviti uslovi su više prijali ''karamelama'' koje su pogotkom Dominika Kalverta Luina odnele tri boda iz prestonice.

To je jedna od retkih utakmica čekićara ove sezone na kojem nije bilo golova, pošto je na četiri meča pre pomenute dolazila igra GG&3+.

Vest hem je prošle godine osvojio Ligu konferencija, tako da sada igra u Ligi Evrope gde trenutno sa šest osvojenih bodova zauzima prvo mesto u grupi ''A''.

Lep vikend je iza Arsenala koji je bez većih problema rešio meč protiv verovatno najgore ekipe u ligi, Šefild junajteda. Ubedljivo je slavio sa 5:0, a do pobede ga je vodio Edi Nketija koji je tri puta tresao mrežu ''oštrica'', dok su se u listru strelaca upisali još Vieira i Tomijasu.

Tim trijumfom održali su korak za vodećim Totenhemom, a uz to su održali niz neporaženosti u najjačog ligi sveta (sedam pobeda, tri remija).

Jedini neuspeh u dosadašnjem toku sezone Artetini izabranici su imali u Ligi šampiona kada ih je savladao Lans, ali i njega su ''poništili'' pobedama nad Seviljom i PSV-om pa su trenutno prvi na tabeli grupe ''B''.

''Tobdžije'' su napadački raspoložene ove godine i u proseku postižu preko dva pogotka po utakmici, a ni odbrana im nije najbolja tako da su goleade česta pojava kada igraju gosti.

To je posebno slučaj u obračunima sa Vest hemom, pošto je na poslednjih pet međusobnih duela viđeno čak 19 pogodaka, a na četiri od tih pet mečeva oba tima su tresla mrežu.

Što se tiče samog EFL kupa, oba tima su na startu upisala minimalne pobede. Arsenal nad Brentfordom, dok su čekićari bili bolji od trećeligaša Linkolna.

Mi verujemo u tradiciju, pa tipujemo novu goleadu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!