BITKA ZA MANČESTER: Holand pronašao formu pred veliki derbi na ''Old trafordu''

V.M.

29. 10. 2023. u 08:00

DANAS ćemo, u neobičnom terminu za Premijer ligu, od 16:30 na ''Teatru snova'' gledati 191. mančesterski derbi.

БИТКА ЗА МАНЧЕСТЕР: Холанд пронашао форму пред велики дерби на Олд трафорду

Tanjug/AP

Veliki rivali ponovo će voditi bitku za Mančester koji je do pre 10-ak godina pripao ''crvenim đavolima'', ali od odlaska Ser Aleksa Fergusona primat je preuzeo plavi deo grada koji je iz godine u godinu bučniji i prevođen Pepom Gvardiolom kao izlgedni favorit dolazi na ''teatar snova''.

Nakon izuzetno slabog starta sezone, Junajted je uspeo da se koliko-toliko stabilizuje i sa tri trijumfa u nizu, od kojih je poslednji došao protiv Kopenhagena u Ligi šampiona (1:0), sa pozitivnom atmosferom dočeka megdan sa “građanima”.

Heroji te pobedi bili su često osporavani Megvajer i Onana koji su tokom čitave godine prvi na spisku kada su navijači nezadovoljni igrama ''prozivali'' igrače, ali iskusni štoper je odgovorio kritikama sjajnim pogotkom glavom, a trijumf je čekirao kamerunski golman koji je u sudiskoj nadoknadi odbranio penal i ostavio Junajted u trci za plasman u nokaut fazu.

Zanimljivo je da domaćin ove sezone i dalje nije odigrao remi, a ako bi se nadovezali i na prošlu godinu na čak 21. vezan meč nije viđen nerešen ishod kada igraju ''crveni đavoli''.

Dosta toga u četi Erika ten Haga zavisi od Markusa Rašforda koji je bio nosilac tima prošle sezone sa 30+ golova u svim takmičenjima, ali sjajno krilo je potpuno usporilo i za sada je postigao samo jedan pogodak u Premijer ligi, ali u taboru Junajteda se nadaju da će možda baš danas proigrati kao što je to uradio na poslednjem derbiju na ''Old trafordu'' kada je doneo tri boda svom timu.

Sa druge strane, Siti je izgledao dosta ranjivo pred reprezentativnu pauzu. Doživeo je tri poraza u četiri odigrana meča, ali Pep Gvardiola je očigledno iskoristio ''odmor'' da popravi svoju četu koja je od povratka sa pauze ostvarila dva rutinska trijumfa.

Prvo je savladan neugodni Brajton sa 2:1, dok je preko nedelje upisana i treća pobeda u Ligi šampiona kada su Holand i družina slavili sa 3:1 u Bernu protiv Jang bojsa.

Ponovo je svoju formu pronašao Erling Holand koji je na ta dva meča postigao tri gola čime je pokazao da je izašao iz ''krize'', a koliko mu leži gradski rival videli smo prošle godine kada je postigao het-trik na ''Etihadu'' u trijumfu od 6:3.

Povratak igrača poput dugo povređeno Griliša i suspenodovanog Rodrija podigao je nivo igre gostiju koji polako počinju da izgledaju na osvajača triplete i kao veliki favoriti dolaze na ''Old traford''.

Što se tiče same tabele, Junajted je na razočaravajućem osmom mestu, dok su ''građani'' treći i zaostaju pet bodova za iznenađujućim liderom Totenhemom.

Domaćini će danas biti bez Luka Šoa i Martineza, a pod znakom pitanja su Kazemiro i Van Bisaka, dok kod gosta neće biti Kevina de Brujnea, odnosno Rodrija.

Na poslednja četiri mančesterska derbija je viđen gg, a mi verujemo da će se ta tradicija nastaviti.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,75)

TIP ZA HRABRIJE: 2&GG (kvota 3,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)