DELIJE DAJU VETAR U LEĐA ZVEZDI: Lajpcig uspešan na svim frontovima, ali šampion Srbije nije bez šansi

O. M.

25. 10. 2023. u 12:54 >> 12:54

ŠAMPION Srbije Crvena zvezda gostuje Red bul Lajpcigu u trećem kolu Lige šampiona. Utakmica se igra na stadionu "RB arena" od 21 čas.

ДЕЛИЈЕ ДАЈУ ВЕТАР У ЛЕЂА ЗВЕЗДИ: Лајпциг успешан на свим фронтовима, али шампион Србије није без шанси

FOTO: M. Vukadinović

Red bul Lajpcig je sezonu počeo dobrim rezultatima na svim frontovima. Počelo je osvajanjem Superkupa u kome su savladali Bajern. U domaćem šampionatu, posle osam odigranih mečeva, imaju bilans od pet pobeda, dva remija i samo jedan poraz, u prvom kolu na gostovanju Bajeru iz Leverkuzena koji je ove godine istakao kandidaturu za najviši plasman.

Taj poraz dakle ne može da se svrsta u red kikseva, a to može da se kaže samo za nerešen rezultat sa Bohumom, dok je drugi remi bio protiv minhenskog Bajerna, a malo je nedostajalo da i drugi put u sezoni savladaju Bavarce jer su ispustili prednost od 2:0. 

U prvom kolu Lige šampiona bikovi su ostvarili trijumf protiv Jang bojsa na gostovanju 3:1, a u narednom su poraženi od aktuelnog šampiona Evrope i glavnog favorita grupe Mančester sitija sa 3:1.

Ipak, treba uzeti u obzir da u tom meču Lajpcig nije mogao da računa na povređene vodeće igrače Danija Olma i Vilija Orbana. Španski reprezentativac se oporavio i biće u sastavu za meč protiv našeg šampiona, dok je Orban još van terena.

S druge strane, Crvena zvezda posle dužeg perioda nije dominantna u domaćem prvenstvu, a ni u Ligi šampiona ne ide baš sve po planu. Imajući u vidu rezultate iz pripremnog perioda i sa početka prvenstva, očekivalo se da će Crvena zvezda lako osvojiti novu titulu šampiona Srbije, a nije bio ni mali broj optimista koji su, posle značajnih ulaganja u tim i dolaska izraelskog stručnjaka Baraka Bahara na mesto šefa stručnog štaba, očekivali da se Zvezda uključi i u borbu sa Lajpcigom za mesto u nokaut fazi Lige šampiona. Sada je, međutim, i najvećim optimistima jasno da je Zvezdin maksimum u Ligi šampiona borba sa Jang bojsima za mesto koje vodi u eliminacionu fazu Lige Evrope, što nikako ne bi bio neuspeh, naprotiv.

Zvezda je u prvom kolu pokazala zube šampionu Evrope, čak uspela i da povede, ali je u drugom poluvremenu Siti pokazao snagu i zasluženo pobedio sa 3:1. U drugom kolu, crveno-beli su opet poveli, ali su i švajcarcima dozvolili da preokrenu rezultat, s tim što je Osman Bukari u 88. minutu doneo bod izjednačujućim golom na stadionu "Rajko Mitić".

Crveno-beli posle deset odigranih kola zaostaju za večitim rivalom Partizanom četiri boda, ali navijače više od trenutnog stanja na tabeli brine igra tima. U poslednjoj utakmici savladan je Javor na našem najvećem stadionu, ali to je utakmica u kojoj su postignuta dva autogola, po jedan na obe strane, dok je Zvezdin pobedonosni gol stigao posle izražene terenske inicijative, ali nije niko u stručnom štabu bio zadovoljan drugim poluvremenom, što je posle utakmice priznao i asistent Baraka Bahara Boris Savić.

Fudbalere našeg šampiona može da ohrabri i sigurno će im dati potrebni vetar u leđa oko 2000 navijača, koliko je najavljeno da će biti na RB areni večeras.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja