ZVEZDI PRIJA JAVOROV SIRUP: Crveno-beli sa imperativom pobede protiv Ivanjičana

O. M.

21. 10. 2023. u 13:57 >> 13:57

ŠAMPION Srbije Crvena zvezda dočekuje Javor iz Ivanjice u 12. kolu Superlige. Utakmica se igra na stadionu "Rajko Mitić" od 18 časova i 30 minuta.

ЗВЕЗДИ ПРИЈА ЈАВОРОВ СИРУП: Црвено-бели са императивом победе против Ивањичана

FOTO: FK Crvena zvezda

Crveno-beli su posle devet odigranih utakmica drugi na tabeli sa 21 bodom, sedam manje od lidera, večitog rivala Partizana, koji doduše ima i utakmicu više. Za Zvezdu će ova utakmica biti uvertira pred gostovanje Lajpcigu u Ligi šampiona, ali stanje na tabeli ne dopušta izabranicima Baraka Bahara opuštanje jer bi zaostatak od sedam bodova bio ozbiljan problem pred nastavak šampionata.

A izraelski stručnjak već ima problema sa sastavljanjem tima, pošto protiv Ivanjičana neće moći da računa na Osmana Bukarija i Korejca Vang-In Boma. pitanje je da li će njih dvojica biti spremni i za Red bul, za reprezentativca Gane ima realne nade dok je Korejac pod velikim znakom pitanja i za taj meč. On se sa reprezentativne pauze iz Seula vratio sa "načetim" butnim mišićem.

Ohrabrenje za Bahara svakako predstavlja pobeda Zvezde u Kupu Srbije u kojoj su crveno-beli sa kombinovanim timom do nogu potukli Kruševljane. Istakli su se Jovan Šljivić koji se dva puta upisao u strelce, dok su po jednom mrežu pogađali Jovan Mijatović i Nikola Knežević. Preostala dva gola postigli su Ndijae i Spasojević koji je pogodio svoju mrežu.

Crvena zvezda i Javor sastajali su se do sada 32 puta, a Zvezda ima ubedljivo bolji skor. Slavila je 23 puta, izgubila u pet navrata dok je tri puta bilo neodlučeno. Zanimljiv podatak je da je aktuelni šef stručnog štaba Ivanjičana Radovan Ćurčić učestvovao u tri od pet pobeda Javora nad našim najtrofejnijim klubom, jednom kao igrač i dva puta kao trener.

Javor je Zvezdu poslednji put pobedio u prvom kolu u sezoni 2013/14 kada je kraj Moravice bilo 4:2, a u skorije vreme ima dve nerešene, iz novembra 2019 u Ivanjici (1:1) i oktobra 2020 u Beogradu (0:0).

Poslednji put sastali su se u februaru kada je na stadionu kraj Moravice Zvezda pobedila sa 2:0, golovima Aleksandra Pešića i Stefana Mitrovića.

Javor je inače deveti na tabeli Superlige sa 14 bodova. Vezao je dve pobede u prvenstvu, protiv Radnika u gostima (1:0) i Železničara kod kuće (2:1) pa igrači sa dosta samopouzdanja dolaze na naš najveći stadion.

Zvezda je otvorila vrata "Marakane " za mlađe od 14 godina, a na zanimljiv način je pozvala navijače na duel sa Javorom - videom u kome gošća u restoranu Marakane naručuje palačinke sa javorovim sirupom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2-5 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)