RADONJIĆ I ILIĆ RUŠE INTER? Neroazuri imaju stopostotan učinak u gostima

O. M.

21. 10. 2023. u 10:36 >> 10:36

INTER gostuje Torinu u devetom kolu italijanske Serije A. Utakmica se igra na Olimpijskom stadionu od 18 časova.

РАДОЊИЋ И ИЛИЋ РУШЕ ИНТЕР? Нероазури имају стопостотан учинак у гостима

FOTO: Tanjug/AP

Neroazuri u utakmicu ulaze posle razočaravajućeg remija sa Bolonjom kod kuće koji ih je koštao prvog mesta na tabeli. Novi lider u trci za "skudeto" sada je Milan koji ima dva boda više od gradskog rivala. Torino je 14. na tabeli sa devet bodova, deset manje od današnjeg gosta koga je pobedio samo jednom u poslednjih deset susreta, u januaru 2019. Od tada su odigrali osam utakmica u kojima je Inter osvojio sedam pobeda.

Torino je u prethodnom kolu pre dve nedelje izgubio u "derbiju dela Mole" od Juventusa 2:0. Bila je to četvrta uzastopna utakmica u kojoj bikovi nisu pobedili, a treća u kojoj nisu postigli gol. Ono što trenera Ivana Jurića treba da brine više od poraza u derbiju je činjenica da njegvi izabranici za 90 minuta nisu uputili nijedan šut u okvir Šćešnijevog gola.

Neefikasnost je najveća boljka tima. Postigli su samo šest golova (peti najlošiji napad u ligi), a polovinu od njih postigao je srpski reprezentativac Nemanja Radonjić. Kolumbijac Duvan Zapata koji je došao na pozajmicu iz Atalante nije do sada opravda oočekivanja jer se samo jednom upisao u strelce u Seriji A. Istini za volju bio je to gol vredan boda protiv Rome u 85. minutu utakmcie na dodavanje najboljeg asistenta ekipe, srpskog internacionalca Ivana Ilića.

Uprkos lošoj formi i rezultatima ukupno, Torino je ove sezone još uvek nesavladan na svom terenu. Doduše, u Seriji A pobedili su samo Đenovu i to sa 1:0, golom Radonjića u četvrtom minutu nadoknade, a tri puta su odigrlai neodlučeno, sa Kaljarijem i Veronom 0:0 i pomenutih 1:1 s Romom. jedina utakmica na Olimpijskom stadionu koja je došla 3+ je pobeda u Kupu Italije nad Feralpisalom koji je ispustio vođstvo od 1:0. Preokret su režirali igrači iz Srbije, Radonjić, Ilić i Mergim Vojvoda.

S druge strane, Inter je odlično započeo novu sezonu Serije A, pobedivši u svih svojih prvih pet utakmica, sa impresivnom gol-razlikom od 14 postignutih i samo jednim primljenim golom.

Međutim, njihova forma je oslabila pred međunarodnu pauzu, zabeleživši samo jedan trijumf u poslednja tri prvenstvena meča. U prošlom kolu su na stadionu "Đuzepe Meaca" odigrali 2:2 sa Bolonjom. Bio je to tek drugi remi u sezoni i tek treća utakmica u kojoj izabranici Simonea Inzagija nisu pobedili. Prethodno su nerešeno odigrali sa Real Sosijedadom u Ligi šampiona a jedini poraz doživeli su od Sasuoala.

Inter je u dosadašnjih osam kola Serije A gostovao samo tri puta i pobedio je na sve tri utakmice, ne proimivši gol. Pobedili su Kaljari sa 2:0, Empoli sa 1:0 i Salernitanu sa 4:0.

Kada se sve gore navedeno sabere, utisak je da je igranje na pobedu Intera najrealnija opcija, iako će neroazuri biti oslabljeni neigranjem Marka Arnautovića i Huana Kvadrada.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,80) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini