DOMAĆIN UŠAO U FORMU: Velez vodi bitku za opstanak i za Kopa libertadores

O. M.

19. 10. 2023. u 10:20

VELEZ SARSFILD gostuje Rosariju u devetom kolu argentinskog Liga kupa. Utakmica se igra na stadionu "Gigante de Arošito" u Rosariju od jedan sat i 45 minuta.

ДОМАЋИН УШАО У ФОРМУ: Велез води битку за опстанак и за Копа либертадорес

profimedia

Gosti su trenutno peti na tabeli sa istim brojem bodova kao i četvrtoplasirani Kolon i imaju razloga da se nadaju plasmanu u četvrtfinale. Domaći tim je u donjem delu tabele A grupe sa 11 bodova, ali njihova forma u poslednje vreme daje im pravo na nadu da i oni mogu da se uključe u borbu za plej-of.

Rosario je vezao dve pobede, obe minimalnim rezultatom na svom terenu, protiv Hurakana i Njuels odl bojsa. Rosario ima realne šanse i da se preko zbirne tabele nađe među učesnicima Kopa libertadores, trenutno zaostaje samo dva boda za San Lorencom koji drži poziciju četiri i ima isti broj bodova kao petoplasirani Godoj kruz, a peto mesto će verovatno biti dovoljno pošto je među prva četiri i River koji je već preko prvenstva obezbedio svoje mesto među sedam učesnika KL iz Argentine.

Velez je u prošlom kolu savladao Atletiko Tukuman sa 3:1 i napravio iskorak u borbi za opstanak na zbirnoj tabeli. Sada ima 40 bodova, dva više od Himnasije iz La Plate koja zauzima pretposlednje mesto. Poslednji Arsenal Sarandi već je ispao kao ekipa sa najnižim dvogodišnjim koeficijentom.

Specifičnost sistema takmičenja u Argentini je takva da Velez istovremeno vodi borbu za plasman u Kopa Libertadores ali i za opstanak u elitnom razredu argentinskog fudbala.

Poslednji duel Rosarija i Veleza završen je bez golova, a poslednji susret u Rosariju pripao je domaćinu koji je pre nešto manje od dve godine pobedio sa 1:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)