DORTMUND PREUZIMA PRVO MESTO: ''Žuti zid'' nosi milionere do petog uzastopnog trijumfa

V.M.

20. 10. 2023. u 07:54

NA otvaranju osmog kola Bundeslige, Borusija Dortmund će pokušati da produži pobednički niz kada od 20.30 ugosti ekipu Verdera.

ДОРТМУНД ПРЕУЗИМА ПРВО МЕСТО: Жути зид носи милионере до петог узастопног тријумфа

Tanjug/ap

Uprkos neoprezno ispuštanju poena na startu prvenstva protiv potencijalnih kandidata za ispadanje, Bohuma i Hajdenhajma, Dortmund je podigao formu i popeo se u sam vrh tabele.

Trijumfalni niz započeo je protiv Frajburga (4:2), a nakon toga su redom padali Volfzburg (1:0), Hofenhajm (3:1) i Union Berlin (4:2). Tom sjajnom serijom rezultata milioneri su se popeli na četvrto mesto, ali novom pobedom mogu bar nakratko da preuzmu lidersku poziciju jer im prvoplasirani Leverkuzen beži dva boda.

Iako domaćinu dobro ide u prvenstvu, skroz je drugačija priča u Ligi šampiona gde mu ne cvetaju ruže. Na otvaranju je poražen od PSŽ-a na ''Parku prinčeva'' (0:2), a nakon toga je remizirao sa Milanom (0:0) i sa samo jednim osvojenim bodom zauzima poslednje mesto u grupi ''F'' (ovosezonskoj grupi smrti).

Izabranicima Edina Terzića bi tri boda sa večerašnjeg duela dosta značila, jer u narednih nekoliko kola igraju sa Bajernom i Štutgartom, direktnim rivalima za prvo mestu u Bundesligi.

Sa druge strane, Verder se muči na startu prvenstva i sa samo šest osvojenih bodova zauzima 14. mesto na tabeli.

Slaba forma se nadovezuje još od prošle sezone kada su ''zeleni'' doživeli čak 15 poraza na poslednjih 20 ligaških utakmica, a taj trend nastavili su i u novoj kampanji jer su već pet puta pognute glave napuštali teren.

Bodove su osvojili u trijumfima nad Majncom i Kelnom, tako da i dalje čekaju na prvi remi ove sezone.

Najbolji igrač Verdera prošle godine Niklas Filkrig je u završnici prelaznog roka pojačao upravo Borusiju, ali napad nije problem za nekadašnjeg prvaka Nemačke koji je postigao 12 pogodaka do sada, već odbrana koja je samo jednom uspela da sačuva svoju mrežu, a generalno gledano gost je u dosadašnjem toku prvenstva primio čak 17 golova.

Što se tiče međusobnih duela, na poslednjih pet čak četiri puta je slavila Borusija, a uz njih je viđen i trijumf Verdera.

Bitnijih izostanaka neće biti ni sa jedne ni sa druge strane, a mi verujemo da će huk sa tribina pogurati domaćina ka novom trijumfu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,87)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)