PARAGVAJ JOŠ BEZ POSTIGNUTOG GOLA: Bolivija zakovana za dno tabele

O. M.

17. 10. 2023. u 12:43

PARAGVAJ dočekuje Boliviju u četvrtom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine. Utakmica se igra na stadionu "Antonio Aranda" u drugom po veličini paragvajskom gradu, Sjudad Del Esteu, s početkom pola sata posle ponoći po srednjoevropskom vremenu.

ПАРАГВАЈ ЈОШ БЕЗ ПОСТИГНУТОГ ГОЛА: Боливија закована за дно табеле

Foto: AP

Paragvaj je osvojio jedan bod u prva tri kola i nalazi se na osmom mestu sa nešto boljom gol razlikom od Perua i sa bodom više od današnjeg protivnika Bolivije koja je zabeležila sva tri poraza na startu.

Jedini bod Paragvajci su uzeli Peruu u prvoj rundi (0:0), nakon čega su izgubili od Venecuele i od Argentine, oba puta sa po 0:1.

Ipak, kvalifikacije su tek počele, a Južna Amerika je dobila čak šest direktnih mesta, plus jedno u baražu za naredni mundijal pa obe ekipe i te kako još imaju šanse za plasman.

Paragvaj nije bio učesnik najveće smotre još od 2010. godine u Južnoj Africi, kada je ppredvođen Tatom MArtinom sa klupe, a Larisom Rikelme sa tribina stigao do četvrtfinala gde ga je zaustavio potonji šampion sveta Španija.

Tradicija je na strani domaćina koji je u deset dosadašnjih domaćinstava protiv Bolivije u kvalifikacijama za svetska prvenstva pobedio devet puta, uz jedan remi koji je doduše stigao u prethodnom ciklusu kvalifikacija.

Bolivija je uzela u ruke fenjer tabele koji je obično rezervisan za Venecuelu, ali čini se da je "vinotinto" ovaj put kandidat možda i za istorijski prvi plasman na mundijal, sve po zaslizi argentinca Fernanda Batiste koji je u martu mesecu na klupi ove jedine nefudbalske zemlje u zoni Konmebol zamenio svog zemljaka Hosea Pekermana.

Bolivija nije igrala na mundijalu još od 1994. godine kada ih je u SAD odveo legendarni brka iz Baskije Habjer Askargorta, koji je od ove godine asistent mladom zemljaku Benjatu na klupi "zelenih lešinara".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&0-3 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024