POLJACI BEZ LEVANDOVSKOG: Može li smena selektora da ''probudi'' orlove?

V.M.

12. 10. 2023. u 09:29

U sedmom kolu grupe ''E'' kvalifikacija za Euro 2024, Farska Ostrva će dočekati Poljsku (20.45).

ПОЉАЦИ БЕЗ ЛЕВАНДОВСКОГ: Може ли смена селектора да пробуди орлове?

FOTO: AP/Tanjug

Domaćini se nalaze na dnu grupe sa samo jednim osvojenim bodom iz pet odigranih utakmica, dok su gosti na petom mestu sa dva boda zaostatka u odnosu na drugoplasiranu Češku.

Farska Ostrva nikada nisu uspela da se kvalifikuju za veliki međunarodni turnir, a čini se da je još jedna šansa za to prošla, s obzirom na to da imaju sedam bodova manje od Čeha tri utakmice pre kraja.

Još u martu, ekipa Hakana Eriksona je remizirala 1:1 u gostima protiv Moldavije, gol Madsa Mikelsena u prvom poluvremenu ''poništen'' je kasnim izjednačenjem Jona Nikolaeskua, ali od tada više nisu mogli da dođu do bodova.

U svim takmičenjima, Farska Ostrva su izgubila poslednjih pet utakmica, postigavši samo dva gola na tim susretima.

Sa druge strane, Poljska ima daleko veće šanse da se po četvrti put plasira na turnir, pošto je uzela šest bodova iz prvih pet utakmica u grupi ''E''.

Kako stvari stoje, orlovi generalno igraju slabo u ovim kvalifikacijama, ali zaostaju samo dva boda za Češkom, odnosno četiri za vodećom Albanijom i dobrom formom u završnici mogu se izdići iznad njih na tabeli.

Četa Mihala Probježa je bila posebno razočaravajuća u gostima, pošto je izgubila sva tri meča izvan Poljske, podlegla je porazima od Češke, Moldavije i Albanije.

Iskusni stručnjak će večeras debitovati u ovom kvalifikacionom ciklusu pošto je krajem septembra na klupi nasledio Fernanda Santosa koji je dobio otkaz.

Večerašnji rivali su se već sastali u petom kolu kada su Poljaci slavili pogocima Levandovskog (2:0), ali ''orlovi'' će večeras biti bez svog kapitena, ipak verujemo da će i pored toga doći do bitna tri boda.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&2+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)