REPRIZA FINALA EVROPSKOG PRVENSTVA: Italijane vežu lepa sećanja za ''Vembli''

V.M.

17. 10. 2023. u 08:53

U derbiju dana kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Engleska će pred 90.000 ljudi na ''Vembliju'' ugostiti Italiju (20.45).

РЕПРИЗА ФИНАЛА ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА: Италијане вежу лепа сећања за Вембли

FOTO: AP/Tanjug

Poslednje dve utakmice za domaćina su bile prijateljske, u njima su savladali Škotsku (3:1) i Australiju (1:0), a sada se vraćaju na takmičarski kolosek gde će probati da ostvare svoj peti trijumf u dosadašnjem toku kvalifikacija.

Jedina koja je uspela da odoli napadima ''Gordog Albiona'' je Ukrajina (1:1), ali Englezi sa 13 sakupljenih bodova samouvereno drže prvu poziciju u grupi ''C''.

Pobedom na večerašnjem duelu čekirali bi vizu za Nemačku, a ako to ne učine, imaće novu priliku sledećeg meseca kada budu igrali s Maltom i Severnom Makedonijom.

Izabranici Gereta Sautgejta se nalaze u impresivnoj seriji od 12 vezanih pobeda pred svojim navijačima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a čak na deset od tih 12 mečeva nisu primili nijedan gol.

Italiji je ''Vembli'' ostao u lepo sećanju, jer kada su sa Englezima ukrstili koplja na njemu, podigli su trofej osvajača poslednjeg Evropskog prvenstva.

U regularnom delu je bilo 1:1, Šo je doveo domaćina u prednost, ali je Bonući poravnao, a u produžecima nisu viđeni golovi tako da se ušlo u penale gde je briljantni Donaruma sa tri odbrane doneo titulu prvaka ''azurima''.

Italijani su nakon toga šokantno propustili Svetsko prvenstvo u Kataru, a skoro su odradili i rokadu na klupi te će ih u završnici ovog kvalifikacionog ciklusa predvoditi Lučano Spaleti.

On je svoj mandat na klupi započeo trijumfom nad Ukrajinom (2:1), a pre par dana ''azuri'' su osvojili nova tri boda savladavši Maltu (4:0).

Iskusni stručnjak je blizu toga da vrati Italijane na Euro pošto su trenutno drugi, a uz to imaju bolji međusobni skor i odigran meč manje od Ukrajinaca sa kojima su izjednačeni po broju bodova.

Na startu kvalifikacija Englezi su savladali Italiju sa 2:1, a mi verujemo da će to i večeras biti slučaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić