SRBIJA DRŽI SVE U SVOJIM RUKAMA: Pobeda protiv Crne Gore i remi sa Bugarskom vode "orlove" u Nemačku

O. M.

15. 11. 2023. u 11:24 >> 11:24

FUDBALSKA reprezentacija Srbije dočekuje Crnu Goru u utakmici osmog kola grupe G kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine. Poljski sudija Marčinjak označiće početak ovog susreta u 20 časova i 45 minuta na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

СРБИЈА ДРЖИ СВЕ У СВОЈИМ РУКАМА: Победа против Црне Горе и реми са Бугарском воде орлове у Немачку

FOTO: Tanjug/AP

"Orlovi" imaju dva bode više od "sokola", uz utakmicu više, pa je računica jasna: za siguran plasman na EURO potrebna je pobeda u ovom meču i remi protiv Bugarske. U slučaju remija možda ni pobeda protiv Bugara u poslednjem kolu ne bi bila dovoljna izabranicima Dragana Stojkovića Piksija jer Crnogorci bi sa dve pobede, a igraju sa Litvanijom kod kuće i Mađarskom u gostima, završili na drugom mestu sa bodom više. 

S druge strane, u slučaju da pobede večeras u Beogradu, Crnogorci bi 16. novembra imali meč-loptu kod kuće protiv Litvanije, tako da pulenima Miodraga Radulovića ne nedostaje motiva. O teoretskim šansama Litvanije da završi na drugom mestu nema smisla trošiti prostor i vreme, jer bi trebalo da se poklopi nekoliko iznenađujućih rezultata da bi se to ostvarilo.

Srbija je sama kriva što je nakon odličnog starta kvalifikacija zakomplikovala sama sebi život. Najveći kiks Srbija je doživela u trećem kolu, odigravši samo 1:1 sa autsajderom grupe, selekcijom Bugarske. Usledila su dva poraza od Mađarske, u utakmicama iz kojih su "orlovi" realno zaslužili bar dva ili tri boda, a u međuvremenu je savladana Litvanija.

Srbija je u oba duela sa Mađarima bila ravnopravan rival i stvorila veliki broj prilika, ali odbrana je bila slabiji deo tima.

Čini se da Crna Gora nikad nije bila bliža plasmanu na veliko takmičenje. Doduše, za EURO 2012 u Ukrajini i Poljskoj igrali su baraž u kome ih je glatko eliminisala Češka.

Ako ostanu neporaženi u Beogradu protiv Srbije, ostaće "gospodari svoje sudbine" jer bi pobedama nad Litvanijom 16. novembra u Podgorici i Mađarskom tri dana kasnije u Budimpešti izborili plasman u Nemačku.

Pobediti Mađarsku u Budimpešti nije lako, ali do tada će naši severni susedi verovatno matematički obezbediti plasman na završni turnir, imaju meč-loptu protiv Litvanije danas, pa će imati manje motiva, a možda se svi najbolji igrači neće ni pojaviti u sastavu na tom meču poslednjeg kola.

Crna Gora je u subotu bila slobodna, što je iskoristila za igranje prijateljskog meča protiv reprezentacija Libana. Radulović je izveo kombinovani sastav koji je pobedio sa 3:2. Golove su postigli Edvin Kuč (dva) i Milutin Osmajić.

Srbija i Crna Gora su od razdruživanja državne zajednice odigrali tri utakmice. Srbija ima sve tri pobede uz gol-razliku 6:1. Oba susreta u Podgorici završena su pobedom orlova od 2:0, a jednom u Beogradu bilo je 2:1.

Srbija će biti bez Dušana Vlahovića i Mihajla Ristića, dok će Crna Gora biti kompletna.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 1,67)  

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?