SAVO DEBITOVAO POBEDOM: Ronaldo (ne) dolazi na Bilino polje

O. M.

16. 10. 2023. u 14:32 >> 14:32

FUDBALSKA reprezentacija Bosne i Hercegovine dočekuje Portugal u osmom kolu grupe "J" kvalifikacija za Euro 2024. Utakmica se igra na "Bilinom polju" u Zenici od 20 časova i 45 minuta.

САВО ДЕБИТОВАО ПОБЕДОМ: Роналдо (не) долaзи на Билино поље

FOTO: Tanjug/AP

"Zmajevi" su izgubili skoro sve šanse da se prvi put od samostalnosti nađu na završnoj smotri evropskog fudbala, praktično mogu da se nadaju samo još plasmanu preko baraža koji su obezbedili osvajanjem grupe u "B" diviziji Lige nacija.

Samo tri kola pre kraja, Bosanci zaostaju velika četiri boda za drugoplasiranom Slovačkom i čak osam za Portugalom koji je već overio vizu za Nemačku. Ispred reprezentacije koju odnedavno predvodi legendarni srpski fudbaler Savo Milošević nalazi se čak i Luksembrug koji ima dva boda više.

Milošević je debitovao pobedom, pošto su njegovi izabranici u petak pobedili Lihtenštajn u Vaducu sa 2:0. Golove su postigli Amar Rahmanović u 13. minutu i Miroslav Stevanović u 41. Time je gubitak i teoretskih šansi za direktan plasman odložen, ali ako danas ne pobede protiv Portugala, a istovremeno Slovačka savlada Luksemburg, biće gotovo.

Portugalci možda neće biti naročito zagrejani za pobedu večeras jer su već osigurali plasman, što može da bude pozitivno za Bosance, ali ne mora da znači jer je uoči utakmice Kristijano Ronaldo izjavio da želi da igra u Zenici, a Ronaldo kad god igra daje sve od sebe.

Portugal je neporažen od četvrtfinala Mundijala u Kataru i jasno je svima u bosanskom taboru da je "seleksao" izraziti favorit. Bili su to i pre početka kvalifikacija, kako reče kapiten "zmajeva" Edin Džeko, ali i Bosna ima kvalitet koji je pokazala u Ligi nacija kada je obezbedila mesto u baražu.

Milošević nema novih problema sa povredama i suspenzijama igrača, a odranije povređeni Rade Krunić i Benjamin Tahirović još nisu spremni, pa bi protiv Portugala na teren mogao da izvede istih 11 koje je izabrao za duel sa Lihtenštajnom u Vaducu.

Što se tiče Portugala, očekuje se da će selektor Martinez izvršiti nekoliko promena. Benfikin tinejdžer Žoao Neves mogao bi da debituje nakon što je meč sa Slovačkom odgledao sa klupe. Ronaldo će uprkos izraženoj želji da zaigra verovatno meč početi sa klupe gde će pored njega sedeti i Bernardo Silva, Rafael Leao i Žoao Paljinja.

Bosna i Portugal sastali su se do sada pet puta, a Portugalci imaju četiri pobede, uz jednu neodlučenu utakmicu. U Zenici su igrali dva puta, 2009. godine bilo je 1:0 za Portugal u kvalifikacijama za Mundijal u Južnoj Africi, dok je dve godine kasnije u baražu za EURO 2012. godine bilo 0:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)