BOKA SE UZDIGLA POSLE PORAZA U SUPERKLASIKU: "Đenovezi" su u finalu Kopa libertadores

O. M.

10. 10. 2023. u 13:04 >> 13:04

BOKA Juniors gostuje ekipi Belgrana u osmom kolu argentinskog Liga kupa. Utakmica se igra od jedan sat posle ponoći po našem vremenu na stadionu "Hulio Sezar Viljagra" u Kordobi.

БОКА СЕ УЗДИГЛА ПОСЛЕ ПОРАЗА У СУПЕРКЛАСИКУ: Ђеновези су у финалу Копа либертадорес

Foto: Profimedia

Ovo takmičenje osnovano je kao Kup Dijega Armanda Maradone, ali je zbog pravnih začkoljica oko nasledstva slavnog fudbalera Fudbalski savez Argentine odlučio da ime promeni u Kopa de la Liga profesional, kako bi se izbegle eventualne tužbe. 

Boka je dva puta osvajala trofej, uključujući i pro izdanje i jedino koje je nosilo ime po ikoni kluba i svetskog fudbala. Takođe, "đenovezi" brane pehar osvojen prošle godine, a samo se još Kolon može pohvaliti da je osvajao ovo takmičenje.

Boka je u prošlom kolu izgubila superklasiko od večitog rivala Rivera. Bilo je 2:0 za milionere i to na bombonjeri, a golove su postigli Rondon i Dijaz. Nakon tog poraza, izabranici Horhea Almirona su se brzo oporavili i na gostovanju Palmeirasu osigurali plasman u finale Kopa libertadores. Kavanoi je doveo "đenoveze" u vođstvo, ali je Palmeiras izjednačio nakon što je Markos Roho isključen zbog drugog žutog kartona posle nešto više od sat vremena igre. Do kraja nije bilo golova pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca, a sigurniji sa bele tačke bili su gosti. Za titulu šampiona Južne Amerike boriće se sa Fluminenseom četvrtog novembra na popularnoj Marakani.

Belgrano je u poslednjem prvenstvenom meču odigrao nerešeno u gostima sa Taljeres Kordobom 0:0. Trenutno zauzimaju petu poziciju na tabeli sa 11 bodova, jednim manje od drugoplasirane Defense i hustisije. U poslednjih pet ligaških utakmica zabeležili su jednu pobedu i četiri remija, dok su u Kupu Argentine ispali u osmini finala od San Lorenca. 

Taj poraz bio je jedini u poslednjih deset utakmica "selesta", a za to vreme samo jednom je ekipa Giljerma Farea odigrala utakmicu sa više od tri gola.

Belgrano će biti oslabljen neigranjem Matijasa Garsije, Fransiska Havijera Olivera, Giljerma Pereire i Ignasija Tapije, dok će u redovima žuto-plavih izostati Luka Langoni.

Boka je pobedila u pet od poslednjih šest međusobnih susreta, a jedna je završena neodlučeno. Belgrano čeka na pobedu od 2014. godine kada je pobedila u gostima, a u Kordobi nema pobedu od 2012. godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&0-3 (kvota 1,57) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori