KRALJ ČUVA TRON: Real je perfektan na ''Santijago Bernabeu'' ove sezone

V.M.

07. 10. 2023. u 07:30

AKUTELNI lider La lige će u okviru devetog kola dočekati Osasunu (16:15).

КРАЉ ЧУВА ТРОН: Реал је перфектан на Сантијаго Бернабеу ове сезоне

Foto: Profimedia

Real Madrid je sjajno odgvorio na poraz u gradskom derbiju od Atletiko Madrida (3:1) 24. septembra vezavši tri uzastopne pobede. 

Dva od tri došla su u La ligi, prvo je rutinski savladan Las Palmas na ''Bernabeu'', a zatim je u gostima još lakše poražena razigrana Đirona (3:0). Tim trijumfima ''kraljevi'' su se vratili na prvo mesto i imaju bod prednosti u odnosu na najbližeg pratioca, Barselonu.

Treća pobeda u nizu ostvarena je preko nedelje kada su izabranici Karla Ančelotija gostovali njegovom bivšem timu Napoliju u okviru Lige šampiona. Viđena je sjajna utakmica sa velikim brojem pogodaka, a pobedu ekipi iz prestonice doneo je Fede Valverde sjajnim pogotkom u 78. minutu (3:2).

Tim trijumfom domaćini su napravili veliki korak ka nokaut fazi i prvom mestu u grupi ''C'' jer su na otvaranju najjačeg evrospkog takmičenja bili bolji od Union Berlina (1:0).

Ono što krasi Real ove sezone su sjajne igre kod kuće, imaju perfektan skor na ''Santijago Bernabeu'', na četiri utakmice ostvarili su isto toliko pobeda i ne planiraju da stanu u skorije vreme.

Motor ekipe je svakako mladi Džud Belingem koji se pokazuje kao fantastično pojačanje za ''blankose'', sjajni veznjak je za sada odigrao devet utakmica i na njima je postigao čak osam golova i podelio tri asistencije.

Sa druge strane, Osasuna igra promenljivo i sa deset osvojenih bodova nalazi se na desetom mestu tabele La lige.

Gosti su bili u negativnoj seriji od pet utakmica bez pobede, ali uspeli su da je prekinu kada su u prošlom kolu savladali Alaves na gostovanju sa 2:0.

Osasuna nije uspela da pobedi Real Madrid ni u jednoj takmičarskoj utakmici od januara 2011. godine, a vredi napomenuti da su se prošle sezone sastali u finalu Kupa kralja gde su ''blankosi'' slavili sa 2:1.

Kod domaćina će već standardno izostati Kurtoa, Militao, Guler i Naćo Fernandez koji odrađuje suspenziju, dok će gosti iz Pamplone biti bez Garsije i Mohike.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!