ŠAMPIONI SE MUČE U NAPADU BEZ BENZEME: ''Premijerligaška družina'' kuburi sa formom u poslednje vreme

V.M.

06. 10. 2023. u 08:35

AL Itihad će pokušati da se pobedom vrati na prvo mesto Profesional lige kada od 20 časova dočeka Al Ahli.

ШАМПИОНИ СЕ МУЧЕ У НАПАДУ БЕЗ БЕНЗЕМЕ: Премијерлигашка дружина кубури са формом у последње време

Foto: Profimedia

Domaćin je prošle nedelje pokazao da mu ne ide baš najbolje bez Benzeme kada je odigrao remi bez golova sa Al Feihom, na čijem je golu briljirao bivši srpski reprezentativac Vladimir Stojković.

Ovo je bila druga uzastopna utakmica u kojoj se Al Itihad mučio u napadu pošto je pobedio Al Kholudom boljim izvođenjem penala u meču šesnaestine finala Kupa kralja 26. septembra, nakon što je posle 120 minuta bilo 1:1, a vredi napomenuti da je i taj pogodak koji su postigli izabranici Nuna Espirita Santa bio auto-gol.

Međutim, Al Itihad je ostao neporažen na svakom od poslednjih pet mečeva, ostvarivši jedan remi i četiri pobede, uključujući rutinski trijumf od 3:0 nad AGMK-om na otvaranju grupe ''C'' azijske Lige šampiona 18. septembra.

Sa druge strane, Al Ahli takođe nije uspeo da pretvori u gol nijednu od mnoštva šansi prošle subote pošto su odigrali nerešeno bez golova sa Al Itifakom na stadionu ''Princa Abdulaha el Faisala''.

Pre toga, Džejslova četa je rezervisala mesto u osmini finala Kupa kralja, kada je pobedila Al Ain 3:2 zahvaljujući pogocima Sumaihana el Nabita i Firasa Al-a (dvostruki strelac).

Gost je sada ostvario samo jednu pobedu u poslednja četiri prvenstvena meča, nakon što je otvorio kampanju sa četiri vezana trijumfa.

Uprkos ovakvom padu forme, ''premijerligaška družina'' (preko leta Al Ahli su pojačali Marez, Firmino, Sent Maksiman, Mendi..) je trenutno šesta na tabeli Profesionalne lige sa osvojenih 16 bodova od mogućih 24, dok im je današnji rival sakupio tri više i zauzima treće mesto.

Na poslednja četiri međusobna meča, Al Itihad je upisao tri pobede, a viđen je i remi.

Karim Benzema je pod znakom pitanja za večerašnji meč, a pored njega nema značajnijih izostanaka ni na jednoj strani.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: ||G1+ (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave