CRNO-BELI ČUVAJU PRVO MESTO: Lučanci su prijatno iznenadili u prošlom kolu

O. M.

07. 10. 2023. u 17:43 >> 17:43

LIDER Superlige Partizan dočekuje ekipu Mladosti iz Lučana u 11. kolu šampionata Srbije u fudbalu. Utakmica se igra od 18 časova i 30 minuta na stadionu Partizana u Humskoj.

ЦРНО-БЕЛИ ЧУВАЈУ ПРВО МЕСТО: Лучанци су пријатно изненадили у прошлом колу

FK Partizan/M. Todorović

Crno-beli su posle osam odigranih utakmica prvi na tabeli sa 22 boda, što je dva više od prvog pratioca TSC iz Bačke topole i četiri u odnosu na večitog rivala Crvenu zvezdu. Lučanci su jedno od prijatnijih iznenađenja, pošto trenutno iz devet odigranih utakmica imaju 15 bodova i zauzimaju šesto mesto na tabeli Super lige.

Posle kontroverznog remija sa TSC-om u prvom kolu, Partizan je sve ostale utakmice na domaćoj sceni rešio u svoju korist, iako se nekoliko puta ozbiljno poigravao sa živcima navijača. Tako je bilo protiv niškog Radničkog koji je vodio sa 1:0, IMT-a sa Novog Beograda i Radnika iz surdulice koji su vodili sa 2:0 i pančevačkog Železničara koji je izjednačio na 1:1 da bi "crno-beli" u svim ovim utakmicama do pobeda stigli u završnicama.

Partizan je prošle godine u oba duela savladao Lučance i to vrlo ubedljivo, sa 6:0 i 3:0, ali trener Igor Duljaj upozorava pred današnju utakmicu da je reč o vrlo neugodnom rivalu sa iskusnim pojedincima. Takođe, iz iskustva zna da je svaka utakmcia pred reprezentativnu pauz teška za igrače. Inače, ova druga pobeda prošlog proleća nad Lučancima bila je debitantska Duljajeva na klupi crno-belih.

Duljaj je svestan da je njegova ekipa u poslednjih nekoliko utakmica "stresirala" navijače i istakao nadu da se to danas neće desiti. 

Partizanova boljka ove sezone je veliki broj primljenih golova, ali navijače crno-belih može da radue što je ekipa i dosta efikasna. Možda je to i problem, pošto Partizan stalno napada , a protivnici se brane i traže svoiju šansu iz kontranapada kada je odbrana crno-belih ranjiva.

Taj problem mogao bi da otkloni novajlija Netan de Medina, ali on još nije debitova. Ne zna se ni kad će ali sigurno je da to neće biti u utakmici sa Lučancima. Možda posle reprezentativne pauze, najavljuje Duljaj. Što se ostalih kadrovskih rešenja tiče, Marković je pod znakom pitanja jer je povraćao dva puta prethodnih dana.

Mladost će u ovaj meč ući posle velikog boda osvojenog protiv vicešampiona Srbije TSC-a. Gosti su dominirali u posedu lopte ali je Mladost imala ozbiljnije prilike i zasluženo osvojila bod golom Tumbasevića u prvom minutu nadoknade.

Lučanci su ove sezone pretpreli samo dva poraza, od šampiona Crvene zvezde kod kuće (1:4) i od voždovca u gostima kada je bilo 3:1 za zmajeve.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,63) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)