VLAHOVIĆ REDOVNO POGAĐA U BERGAMU: "Boginja provincije" želi da nastavi pobednički niz

O. M.

01. 10. 2023. u 10:03

ATALANTA dočekuje Juventus u sedmom kolu italijanske Serije A. Utakmica se igra na stadionu Atleti azuri d Itlaija u Bergamu s početkom od 18 časova.

ВЛАХОВИЋ РЕДОВНО ПОГАЂА У БЕРГАМУ: Богиња провинције жели да настави победнички низ

Tanjug/AP

Atalanta već nekoliko godina beleži odlične rezultate i zasluženo je zazuzela mesto u vrhu italijanskog fudbala. Tako je bilo i prethodne sezone, koju su završili na petom mestu na tabeli čime su se direktno plasirali u grupnu fazu Lige Evrope.

Rivali u grupi su im Rakov, Šturm iz Graca i Sporting, a u prvom kolu su ostvarili ubvedljivu pobedu od 2:0 nad šampionom Poljske. Njihov učinak u Seriji A ove sezone je u skladu sa ambicijama. Trenutno drže peto mesto sa 11 bodova, jednim manje od današnjeg rivala koji je na četvrtoj poziciji. "Boginja provincije"  je do sada kod kuće odigrala samo dve utakmice i obe pobedila sa gol-razlikom 5:0. Dve pobede ostvarili su i u gostima, ali na četiri meča, sok su dva puta izgubili.

Pobedom nad Juventusom, Atalanta bi se popela na treću poziciju, jer bi osim "stare dae" na tabeli preskočila i Napoli koji ima 14 bodova.

Posle veoma turbulentne prošle sezone u kojoj su im oduzeti bodovi vraćeni pa ponovo oduzeti, Juventus je tražio od UEFa da ih kazni neigranjem u Ligi konferencija kako bi sledeće sezone izbegao izbacivae iz Lige šampiona.

To bjankonerima daje izvesnu prednost u odnosu na rivale koji nastupaju u Evropi, ali do sada izabranici Maksimilijana Alegrija nisu uspeli da materijalizuju taj bonus.

Kiksnuli su već dva puta, odigravši nerešeno sa Bolonjom na svom terenu i još više porazom od Sasuola (2:4). U prošlom kolu su golom Milika savladali Leče sa 1:0, nanevši tako prvi poraz ekipi iz Apulije, a dušan Vlahović je na tom meču odigrao samo 13 minuta, zamenivši upravo poljskog internacionalca.

Učešće reprezentativca Srbije u današnjem meču je pod velikim znakom pitanja jer je ovih dana zbog povrede trenirao individualno. Njegov izostanak bio bi veliki hendikep za Juve kada se zna da je Dušan postigao tri gola na poslednja tri gosotvanja u Bergamu.

Dušan Kostić je spreman i zauzeće mesto uz levu aut-liniju, nakon što je Alegri protiv Lečea šansu ukazao Kambijasu na toj poziciji. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: I1+&II1+ (kvota 1,85) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)