MNOGO JE DERBIJA, JEDAN JE SUPERKALSIKO: "Milionere" čeka pakao "Bombonjere", proletos je završeno sa sedam crvenih kartona

O. M.

01. 10. 2023. u 09:21

OVE nedelje od 19 časova po srednjeevropskom vremenu oči svih fudbalskih zaljubljenika širom sveta biće usmerene ka jednoj bombonjeri.

МНОГО ЈЕ ДЕРБИЈА, ЈЕДАН ЈЕ СУПЕРКАЛСИКО: Милионере чека пакао Бомбоњере, пролетос је завршено са седам црвених картона

Foto: Profimedia

Stadion "Alberto Hose Armando" koji je u celom svetu poznatiji po nadimku "La bombonjera" ugostiće najveći derbi svetskog fudbala, sudar argentinskih giganata Boke juniors i River plejta. Meč se igra u okviru Liga kupa Argentine. 

Poslednji put kada su igrali završilo se sa sedam crvenih kartona. River je golom Borhe iz penala poveo sa 1:0 u trećem minutu zaustavnog vremena, a onda je nastupilo ludilo, iako se sve dešavalo u sezoni u kojoj je River bez problema osvojio titulu sa čak 17 bodova prednosti nad najvećim rivalom. A godinu pre toga, Boka je došla do titule u poslednjem kolu i to zahvaljujući bodu koji je osvojio River na gostovanju Rasingu, koji je promašio penal u 90. minutu...

Ova dva tima nisu u istoj grupi Liga kupa Argentine, ali je sistrem takmičenja takav da se u jednom kolu sastaju ekipe iz različitih grupa i to kolo uvek obiluje lokalnim i tradicionalnim derbijima. Tako se u ovoj rundi sastaju, ili su se već sastali, rivali iz šireg područja Buenos Ajresa: Rasing i Independijente (derbi Avelanede), San Lorenco - Hurakan (Portenjo derbi), Banfild Lanus (Derbi juga), ali i derbiji iz unutrašnjosti: Rosario - Njuels, Kolon - Union (Santa Fe), Estudijantes - Himnasija (La Plata) i Belgrano - Taljeres (Kordoba).

Boka u ovaj Superklasiko, 260. zvanični, ulazi posle remija u prvoj utakmici polufinala Kopa libertadores sa Palmeirasom (0:0). Prethodno je u Lgia kupu odigrlaa 1:1 sa Lanusom. Boka je u nezavidnom položaju, pošto još nije obezbedila plasman u Kopa Libertadores sledeće sezone. Ima još dve šanse, da osvoji Kopa Libertadores ili da bude najbolje plasirani tim u Liga kupu koji još nije obezbedio plasman preko Primera lige.

River je učešće u kopa Libertadores završio u osmini finala odakle ga je eliminisao brazilski Internacional, potencijalni rival Boke u finalu (u prvom meču polufinala igrao 2:2 sa Fluminenseom). U Liga kupu je odigroa nerešeno na gostovanju Banfildu.

prošle godine u ovom takmičenju igrali su na Monumentalu a Boka je slavila golom Sebastijana Vilje. Boka je na kraju osvojila titulu, a River je ispao u četvrtfinalu. Bila je to druga titula "đenoveza" u ovom relativno novom takmičenju. Osnovano je 2020. godine a osim boke jedini osvajač je Kolon.

River još nema pobedu nar Bokom u Liga kupu, pre jedine pobede Boke, tri puta su igrali nerešeno - jednom u četvrtfialu kada je boka bila bolja na penale, ali baš te sezone je Kolon osvojio pehar.

Poslednja tri susreta najvećih rivala završena su nečijom pobedom od 1:0, možda je vreme da se danas strelci raspucaju.

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 2,65) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona