SRBIN STIŽE U NAPULJ! Nešto ne štima u redovima aktuelnog šampiona

V.D.

27. 09. 2023. u 13:16 >> 13:16

VEČERAS od 20.45 Napoli će dočekati ekipu Udinezea

СРБИН СТИЖЕ У НАПУЉ! Нешто не штима у редовима актуелног шампиона

FOTO: EPA

Aktuelni šampion Italije nije dobro počeo sezonu u kojoj brani prvi "skudeto" osvojen posle 33 godine. Napoli je trenutno sedmi na tabeli sa osam osvojenih bodova i već tri kola ne zna za pobedu.

U prva dva kola savladali su Frosinone i Sasuolo da bi onda usledio neočekivan poraz od Lacija na stadionu "Dijego Armando Maradona", a od koga se i dalje nisu oporavili kako treba jer na dva gostovanja Đenovi i Bolonji nisu uspeli da osvoje više od boda. Između ta dva meča odigrali su i utakmicu prvog kola Lige šampiona gde su posle dosta muke uspeli da savladaju Bragu na "Kamenolomu" sa 2:1.

Očigledno je da u igri prvaka nešto ne štima. Odlaskom Kima u Bajern Minhen najbolja prošlosezonska odbrana je izgubila na sigurnosti, čemu u prilog govori pet primljenih golova iz isto toliko utakmica, a očigledna neslaganja dvojice najboljih igrača iz prošle sezone Osimena i Kvaračkelije sa trenerom Rudijem Garsijom su došla do kulminacije na meču protiv Bolonje kada je Francuz odlučio da ih zameni pre kraja meča.

Hviča Kvaračkelija se ne može pohvaliti svojom formom. Prošlogodišnji prvi asistent Serije A sa čak deset asistencija je svoj poslednji gol postigao još pre više od šest meseci na gostovanju ekipi Torina. 

Krizu rezultata imaju i današnji gosti za koje nastupa naš reprezentativac Lazar Samardžić. Ekipa Udinezea je u zoni ispadanja sa samo tri osvojena boda u pet mečeva i još nema pobedu ove sezone. Samardžić je standardan u postavi ekipe sa "Dačia arene" i uspeo je da se upiše u strelce u meču drugog kola protiv Salernitane kada su puleni trenera Sotila bili najbliži pobedi, ali nisu uspeli da sačuvaju prednost do kraja meča (1:1).

Tradicija je u potpunosti na strani Napolitanaca. Udineze se nikako ne može pohvaliti rezultatima u Napulju. Poslednji put su grad pod Vezuvom napustili neporaženi 2011. godine, kada su pobedili sa 2:1.

Rudi Garsija na ovom meču neće moći da računa na Žuana Žežusa i Rahmanija, dok je u taboru gostiju slična situacija sa povređenim defanzivcima. Sotil će biti uskraćen za usluge Ensa Ebose, Kristijana Kabaselea, Adama Masine, dok je neizvestan nastup talentovanog portugalskog tinejdžera Vivalda koji je uspeo da upiše svoje prve minute u elitnom italijanskom fudbalu.

Napoli je svakako favorit na ovom meču, ali mora se uzeti u obzir i loše raspoloženje koje vlada u svlačionici i povrede dvojice defanzivaca. Mi očekujemo da gosti sa severa Italije postignu bar jedan pogodak. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,97)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 3,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)