KLOPOVA MAŠINERIJA DOLAZI U PRESTONICU: Još jedan težak ispit za Postekogluove ''pevce''

V.M.

30. 09. 2023. u 07:43

U derbiju sedmog kola Premijer lige, Totenhem će dočekati Liverpul (18:30).

КЛОПОВА МАШИНЕРИЈА ДОЛАЗИ У ПРЕСТОНИЦУ: Још један тежак испит за Постекоглуове певце

Tanjug/AP

Domaćin je prošle nedelje gostovao ljutitom rivalu Arsenalu i Derbi severnog Londona nije razočarao, ''pevci'' su dva puta jurili zaostatak nakon grešaka Kristijana Romera (auto-gol i skrivljen penal), ali kapiten Son je u oba navrata ''svetio'' svog zamenika i na kraju je viđena podela bodova (2:2).

Totenhem je tim remijem nastavio svoj niz neporaženosti (četiri pobede, dva nerešena), a ako bi ga danas produžio bio bi to tek treći put u istoriji kluba da ne zna za neuspeh nakon uvodnih sedam kola.

Pohvale za stil igre ekipe iz prestonice prikuplja harizmatični Endž Postekoglu koji je letos preuzeo kormilo. Australijanac grčkog porekla forsira napadački fudbal, njegovi izabranici igraju za gol više i sa 15 postignutih pogodaka imaju jedan od najboljih napada u ligi.

Motor ekipe je sjajni engleski reprezentativac Džejms Medison koji dominira terenima Premijer lige od kada je pojačao Totenhem (dva gola, četiri asistencije) i dovoljno o njegovim nastupima govori podatak da je odneo nagradu najboljeg igrača najjače lige Enlgeske za mesec avgust.

Čini se da su ''pevci'' nakon dugo vremena pogodili sa pojačanjima u vidu Udogija, Vikarija, Medisona i menadžer Postekoglua koji je pronašao pravu ulogu svim igračima i u prestonici veruju da će napraviti nešto posebno sa australijanskim stručnjakom.

Isto se može reći i za Klopa koji je preporodio Liverpul i njegovi izabranici su ponovo strah i trepet u Premijer ligi. Redsi su jedini ''kiks'' imali na startu prvenstva kada su remizirali sa Čelsijem (1:1), a nakon toga su nanizali pet pobeda, poslednju u nizu ostvarili su protiv Vest hema u prošlom kolu (3:1).

Devetanestostruki prvak Engleske u prestonicu dolazi sa enormnom dozom samopozdanja jer su računajući i prošlu sezonu neporaženi na poslenjih osam gostovanja u Premijer ligi, a generalno gledano ne znaju za poraz na minulih 19 utakmica u svim takmičenjima!

Takođe vredi napomenuti da je Totenhem poslednji put večerašnjeg rivala savladao 2017. godine (4:1), a u narednih 12 mečeva viđeno je osam pobeda Liverpula (dve prošle sezone) i četiri remija.

Zanimljiv je podatak da su Klopovi izabranici na svoje poslednje četiri utakmice (Vulvsi, LASK, Vest Hem, Lester) trijumfovali identičnim rezultatom, 3:1.

Zabrinjavajuća činjenica za Postekoglua je to što neće moći da računa na najskuplje letošnje pojačanje Brenana Džonsona, takođe neće biti ni Ivana Perišića, Sesenjona, Bentankura i Hila, dok su pod znakom pitanja Džejms Medison i Son koji su zbog blažih povrede ranije završili meč sa Arsenalom, ali velike su šanse da se nađu na terenu večeras.

Sa druge strane, sigurno će izostati Alkantara, a očekuje se povratak Trenta Aleksandera Arnolda na teren jer počeo da trenira ove nedelje nakon odležane povrede.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!