DERBI SEVERNOG LONDONA: Da li će Totenhem prekinuti post ili ćemo gledati novu rutinsku pobedu Arsenala?

V.M.

24. 09. 2023. u 07:54

Od 15 časova ćemo na ''Emirejtsu'' gledati jedan od najvećih derbija engleskog fudbala.

ДЕРБИ СЕВЕРНОГ ЛОНДОНА: Да ли ће Тотенхем прекинути пост или ћемо гледати нову рутинску победу Арсенала?

FOTO: AP/Tanjug

Oba tima igraju veoma dobro na startu prvenstva, ulaze u ovaj meč sa po 13 osvojenih bodova i zaista nas očekuje pravi spektakl na severu prestonice.

Arsenal je proteklih nekoliko godina morao da gleda kako njegovi ljutiti rivali igraju Ligu šampiona dok su oni bezuspešno jurili trofej Lige Evrope, ali ove sezone je priča drugačija. Izabranici Mikela Artete su se vratili u najjače evropsko takmičenje i to u velikom stilu, savladavši PSV sa 4:0.

Bilo je to specijalno veče na ''Emirejtsu'', a radost navijačima su svojim golovima doneli Saka, Trosar, Gabrijel Žezus i kapiten Odegard koji je skoro produžio ugovor sa ''tobdžijama''. 

Arsenal se prošle godine hrabro borio za titulu koja je na kraju otišla u ruke Sitiju, a preko leta je doveo zvučna pojačnja poput najskupljeng engleskog fudbalera u istoriji Deklana Rajsa i ponovo ističe ozbiljnu kandidaturu da skine ''građane'' sa trona.

Sa druge strane, Totenhem je nakon odlaska Harija Kejna u Bajern ušao u novu sezonu sa veoma malim očekivanjima, ali ona su naprasno porasla nakon sjajnih izdanja ''pevaca'' na startu Premijer lige.

Endž Postekoglu je napravio potpunu revoluciju u klubu koji u ovom trentku igra verovatno za oko najlepši fudbal u Engleskoj, pojačanja poput Medisona, Vikarija i Van de Vena su se ispostavila kao puni pogoci, a australijanski stručnjak je u život vratio Bisumu i Sara koji uz Medisona čine jedan od najboljih veznih redova u ligi.

U prošlom kolu je delovalo da će Totenhem po prvi put ove sezone osetiti gorčinu poraza kada je gubio protiv Šefilda 0:1 u samoj završnici utakmice, ali je na neverovatan došao do preokreta. Prvo je Ričarlsion nakon kornera glavnom poravnao u 98. minutu, dok je bukvalno u narednom napadu Dejan Kuluševski udarcem sa ivice kaznenog prostora izazvao erupciju oduševljena na ''Totenhem Hotspur stadionu''.

Ovo danas će biti 193. zvanični derbi Severnog Londona, Arsenal je upisao 81. pobedu, Totenhem 61. a viđen je i 51 remi. Prošle sezone ''tobidžje'' su oba puta slavile (3:1, 2:0), a vredi napomenuti da su ''pevci'' poslednji put odneli tri boda sa ''Emirejtsa'' davne 2010. kada su preokrenuli zaostatak od dva gola na poluvremenu. 

U trijumfu nad Evertonom (1:0) proteklog vikenda povredu je zaradio Martineli koji je pod znakom pitanja za današi meč, a za domaćina na terenu sigurno neće biti Parti, Elneni i Timber.

Kod gosta će izostati Bentankur, Sesenjon, Hil, Lo Selso i Ivan Perišić koji je na treningu zadobio povredu prednjih ukrštenih ligamenata i očekuje ga poduže odsustvo koje mu ugrožava nastup na Euru.

Arsenalu će prijati otvoren fudbal koji Totenhem forsira pod novim trenerom jer je imao problema sa probijanjem niskog bloka ove sezone, ali takođe će mu biti jako teško da zaustavi jedan od najraspoloženijih napada lige koji predvodi Hjun Min Son i zbog toga predlažemo golove.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!