POVRATAK "BOGINJE PROVINCIJE" U EVROPU: Poljacima je za dlaku izmakla Liga šampiona

O. M.

21. 09. 2023. u 10:31 >> 10:31

ATALANTA dočekuje poljskog šampiona Rakov u prvom kolu Lige Evrope. Utakmica grupe "D", u kojoj su još lisabonski Sporting i Šturm iz Graca, na programu je od 21 čas na stadionu "Atleti Azuri D'Italija".

ПОВРАТАК БОГИЊЕ ПРОВИНЦИЈЕ У ЕВРОПУ: Пољацима је за длаку измакла Лига шампиона

FOTO: Tanjug/AP

"Boginja provincije" se vraća u Evropu posle jednogodišnje pauze nakon što je prošle sezone odigrala zapaženu ulogu u italijanskom prvenstvu. Izabranici Đana Pjera Gasperinija takmičenje u Seriji A završili su na petom mestu sa 64 boda, što je bilo za šest bodova manje od Milana, koji je sa četvrte pozicije prošao u grupnu fazu Lige šampiona.

Zahvaljujući tako visokom plasmanu ekipa iz Bergama je direktno ušla u grupe Lige Evrope, a u Seriji A je do sada odigrala četiri utakmice. Imaju polovičan učinak od po dve pobede i poraza, a prethodnog vikenda izgubili su na gostovanju Fiorentini sa 3:2. Vodili su sa 1:0, pa posle preokreta Viole izjednačili na 2:2, ali su domaći "ukrali" sva tri boda pobedonosnim golom u 79. minutu.

Treba reći da je Atalanta samo jednu utakmicu u prva četiri kola Serije A odigrala kod kuće i pobedila Moncu. "Boginja" je slavila u pet od poslednjih šest zvaničnih utakmica na stadionu "Atleti azuri", a osam od poslednjih devet ako računamo i prijateljske. U svakoj od tih pobeda Atalanta je postigla tri ili više golova.

U ovoj kalendarskoj godini izgubili su samo tri puta kod kuće, od Juventusa u maju, Bolonje u aprilu i Lečea u februaru.

Atalanta ima problem u napadu, pošto je ove sezone ostala bez Rasmusa Hojlunda i Duvana Zapate koji su otišli u Mančester junajted, odnosno Torino, dok je njihova zamena Đanluka Skamaka povređen i neće biti na raspolaganju Gasperiniju naredne tri nedelje.

Poljski šampion Rakov prvi put nastupa u grupnoj fazi bilo kog evropskog takmičenja. Prethodne dve sezone zaustavljani su u plej-ofu za Ligu konferencija, a malo je nedostajalo da im debitantska sezona bude u Ligi šampiona. Rakov je kao domaćin igrao na novom stadionu u Sosnijovecu i nesrećno je izgubio 1:0 autogolom Rakovitana. U revanšu na "Parkenu" bilo je 1:1 pa su Danci otišli u Ligu šampiona. 

Taj rezultat nije negativno uticao na igru poljskog šampiona koji je od tada zabeležio dve prvenstvene pobede, protiv Pušče 2:0 i Lođa 1:0. Odigrali su i prijateljsku utakmicu sa Katovicama u kojoj su pobedili sa 3:2. Trenutno su u poljskoj Ekstraklasi četvrti na tabeli sa 13 bodova, tri manje od lidera Šljonska, od koga ima i dve utakmice manje.

Rakov je u kvalifikacijama za evropske kupove odigrao deset mečeva u gostima i samo dva puta je izgubio, od toga jednom na produžetke, a ostvario je pet pobeda i tri remija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)