NIJE MOGLO GORE PO ZVEZDU: Aktuelni prvak Evrope dočekuje ''crveno-bele'' na startu Lige šampiona

V.M.

19. 09. 2023. u 12:23 >> 12:23

U okviru prvog kola grupe ''G'' najelitnijeg evropskog takmičenja, fudbaleri Mančester sitija će dočekati Crvenu zvezdu (21.00).

НИЈЕ МОГЛО ГОРЕ ПО ЗВЕЗДУ: Актуелни првак Европе дочекује црвено-беле на старту Лиге шампиона

FOTO: M. Vukadinović

''Građani'' su na fantastičan način započeli novu sezonu, trenutno se nalaze u seriji od šest vezanih pobeda i ne planiraju da stanu u skorije vreme. Sa druge strane, Zvezda je u najlošijem mogućem trenutku pala u formi, doživela je dva poraza na poslednja tri duela i biće joj potrebno čudo kako bi odnela bodove sa ''Etihada''.

Siti je prošle sezone ispunio dugo sanjani san osvojivši Ligu šampiona po prvi put u istoriji kluba, od kada su arapski vlasnici preuzeli klub 2008. to im je bio glavni cilj i nakon 15 godina su uspeli da ga ispune.

Tokom čitavog takmičenja Gvardiolina četa je izgledala nezaustavljivo, a u finalu su u dosta neugodnom meču savladali Inter sa 1:0 pogotkom Rodrija u 68. minutu.

Što se tiče ove sezone, domaćini su odlično započeli odbranu trona u Premijer ligi sa 15 osvojenih bodova iz uvodnih pet kola i večeras će biti orni da ubedljivom pobedom krenu novu kampanju u najelitnijem evropskom takmičenju.

Siti je već osvojio jedan trofej kada je sredinom avgusta nakon penala bio bolji od Sevilje u Superkupu Evrope.

Sa druge strane, po prvi put u istoriji srpskog fudbala Crvena zvezda je osvajanjem titule obezbedila direktan plasman u Ligu šampiona, a uz nju je TSC otišao u kvalifikacije iz kojih ga je odmah izbacila Braga.

''Crveno-beli'' nisu mogli dobiti goreg protivnika na startu takmičenja, a na stranu im ne ide ni forma u kojoj se trenutno nalaze. Za vikend su izgubili od Čukaričkog na Banovom brdu i sada zaostaju pet bodova za vodećim TSC-om, kao i jedan za Partizanom koji je odigrao meč manje.

Lepršavi, napadački fudbal koji su izabranici Baraka Bahara prikazivali za vreme pripremnog perioda kao da je nestao i srpski šampion se nalazi u velikoj krizi iz koje će morati brzo da izađe jer ga krajem septembra očekuje večiti derbi sa Partizanom koji ju je po prvi put nakon godinu i po dana pretekao na tabeli Superlige Srbije.

Domaćin će sigurno biti bez Kevina de Brujnea, a pod znakom pitanja su Stoun, Griliš i Kovačić, dok kod gosta nema izostanaka i izrelski stručnjak će imati ceo roster na raspolaganju.

Pored ovih rivala u grupi ''G'' će se naći Jang Bojs i Lajpcig čiji se susret igra na ''Vankdorf stadionu'' od 18.45.

Očekujemo da Mančester rutinski odradi posao protiv Crvene zvezde, koja će bodove morati da traži na nekim drugim duelima u Ligi šampiona.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)