PARTIZAN SPREMA OSVETU RADNIKU I PRESKAČE ZVEZDU NA TABELI: Može li surdulički bunker da odoli u Humskoj?

O. M.

17. 09. 2023. u 12:47 >> 12:47

FUDBALERI Partizana dočekuju Radnik u poslednjoj utakmici sedmog kola Super lige Srbije. Utakmica se igra na stadionu u Humskoj s početkom u 18 časova i 35 minuta.

ПАРТИЗАН СПРЕМА ОСВЕТУ РАДНИКУ И ПРЕСКАЧЕ ЗВЕЗДУ НА ТАБЕЛИ: Може ли сурдулички бункер да одоли у Хумској?

Foto: M.Vukadinović

Crno-beli su izraziti favoriti a pobedom u ovom meču našli bi se iznad večitog rivala Crvene zvezde sa bodom više uz utakmicu manje. Trenutno su treći na tabeli sa 13 bodova iz pet utakmica. Lider je TSC iz Bačke Topole, jedina ekipa koju ove sezone u domaćem šampionatu Partizan nije dobio, sa 19 bodova iz sedam utakmica.

Partizan je ove seone (ne)očekivano ostao bez plasmana u grupnu fazu Lige konferencija. Jedva su crno-beli na penale prešli prvu prepreku u vidu azerbejdžanskog predstavnika Sabaha (0:2 i 2:0) ali je u plej-ofu danski Nordsjeland bio prejak iako je to gotovo ista ekipa koju je Partizan pre nekoliko sezona dva puta pobedio u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Možda je eliminacija iz Evrope donela i nešto dobro, jer je trener crno-belih Igor Duljaj pred početak sezone i najavljivao da nema ekipu s kojom može ravnopravno da se nosi na više frontova. Sada se nekadašnjem reprezentativcu "ispunila želja" pa će crno-beli moći ili - preciznije rečeno - morati, da se okrenu domaćim obavezama.

Partizan utakmicu dočekuje na poziciji broj tri (s utakmicom manje od TSC-a i Zvezde). Pobedom u ovom meču imaju priliku da preteknu večitog rivala, a pošto se za deset dana igra i prvi večiti derbi u sezoni a Partizan pre toga dočekuje novajliju u Ligi Železničar iz Pančeva, eto prilike da crno-beli posle dužeg vremena u okršaj sa najvećim protivnikom uđu sa bodovnom prednošću. 

Partizan igra veoma efikasno u Super ligi gde postiže gotovo tri gola po utakmici u proseku, ali ima problema u odbrani koja je sačuvala mrežu samo na susretu sa novosadskom Vojvodinom (2:0). 

S druge strane, Radnik igra prilično čvrstu odbranu što su na svojoj koži osetili fudbaleri Čukaričkog, Novog Pazara i Spartaka koji nisu uspeli da zatresu mrežu talentovanog golamana Ranđelovića, dok je TSC pobedio minimalnim rezulatom 1:0, a Voždovac jedva iščipao bod na svom terenu (1:1) i to auto-golom Stojanovića.

Partizan je, kada se sve sabere i oduzme, favorit u ovom meču, ali doza opreza je neophodna ekipi Igora Duljaja koja je pokazala ove sezone izvesne slabosti kada ne krene kako treba od početka. Radnik će verovatno zatvoriti sve prilaze golu, pa ako ne bude probijen taj bunker u prvih 45 minuta, moglo bi biti problema, što je priznao i Duljaj uoči meča.

Gosti iz Surdulice u Humskoj su pobedili sa 2:1 u martu ove godine i tako udaljili Partizan od  borbe za drugo mesto i plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&0-3 (kvota 1,95) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!