FIORENTINA IGRA PROMENJIVO NA STARTU SEZONE: "Boginja provincije" cilja Ligu šampiona ove sezone

O. M.

17. 09. 2023. u 08:49

STADION "Artemio Franki" u Firenci biće ove nedelje od 18 časova poprište uzbudljivog susreta četvrtog kola italijanske Serije A. Domaća Fiorentina dočekuje ekipu Atalante iz Bergama.

ФИОРЕНТИНА ИГРА ПРОМЕЊИВО НА СТАРТУ СЕЗОНЕ: Богиња провинције циља Лигу шампиона ове сезоне

FOTO: Tanjug/AP

Ljubičasti su u prva tri kola zabeležili po jednu pobedu, nerešenu utakmicu i poraz što je dovoljno za četiri boda i osmu poziciju na tabeli. Ako bi pobedili danas mogli bi izabranici Vinčenca Italijana da dođu i do četvrtog mesta. Atalanta je u prva tri kola ostvarila dve pobede (Sasuolo 2:0, Monca 3:0) i pomalo iznenađujući poraz od Frozinonea u gostima (1:2). "Boginja provincije" nalazi se trenutno na deobi petog do sedmog mesta sa šest bodova, a eventualnom pobedom danas mogla bi i do treće pozicije.

Fiorentina je u dosadašnjem delu prvenstva Italije ubedljivo savladala povratnika u ligu, Đenovu sa 4:1, zatim je odigrala 2:2 protiv dosadašnjeg najprijatnijeg iznenađenja sezone Lečea, da bi u prethodnom kolu pred reprezentativnu pauzu doživela i prvi poraz sa ubedljivih 0:4 od Intera koji ima stopostotan učinak u Seriji A posle četiri odigrane utakmice.

Viola je izašla i na evro-scenu i to u okviru Lige konferencija gde brani prošlosezonsko finale u kome je nesrećno ostala bez trofeja od engleskog Vest hema. Pravo da se nađe u plej-ofu za najmlađi evropski kup, Fiorentina nije zaradila na terenu, nego tek nakon što je UEFA uvažila Juventusovu molbu da bude kažnjen ove sezone izbacivanjem iz ovog takmičenja kako bi izbegao eventualnu eliminaciju iz Lige šampiona dogodine.

U plej-ofu su ljubičasti relativno lako eliminisali bečki Rapid posle 0:1 u Beču i 2:0 u Firenci a onda su dobili grupu Lige konferencija kojom mogu da budu zadovoljni oni, ali ne i ljubitelji fudbala u Srbiji pošto im je zapao srpski predstavnik Čukarički, pored Ferencvaroša i Genka.

Pošto je Juventus ove sezone diskvalifikovan iz UEFA takmičenja, Fiorentina, koja je završila nešto ispod Juventusa u Seriji A, zauzela je njihovo mesto.

Atalanta je prošle sezone odigrala zapaženu ulogu u italijanskom prvenstvu. Izabranici Đan Pjera Gasperinija takmičenje u Seriji A završili su na petom mestu sa 64 osvojena boda, što je bilo samo šest bodova manje od Milana koji je sa četvrte pozicije otišao u grupnu fazu Lige šampiona. 

Pet od prethodnih šest duela Fiorentine i Atalante na stadionu "Artemio Franki" došlo je GG, a s obzirom da oba tima neguj unapadački fudbal, ova opcija se čini najboljim izborom i za njihov sledeći meč u nedelju.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)