SPALETI JURI PRVU POBEDU NA KLUPI "AZURA": Italiji gori pod nogama, tri boda su neophodna

O. M.

12. 09. 2023. u 10:31 >> 10:31

ITALIJA dočekuje Ukrajinu u šestom kolu kvalifikacija za EURO 2024. Utakmica je na programu u utorak od 20.45 na stadionu "Đuzepe Meaca" u Milanu. U prethodnom kolu domaći su remizirali sa S. Makedonijom, a gosti sa Engleskom.

СПАЛЕТИ ЈУРИ ПРВУ ПОБЕДУ НА КЛУПИ АЗУРА: Италији гори под ногама, три бода су неопходна

FOTO: EPA

"Azuri" nisu dobro počeli kvalifikacije pa bi im sve osim pobede u ovoj utakmici donelo dodatne probleme i možda dovelo u pitanje direktan plasman na EURO. Drugu šansu bi mogli da dobiju preko baraža u koji su se kvalifikovali kroz Ligu nacija u kojoj su stigli do trećeg mesta na finalnom turniru.

Selektorsku palicu je pre nešto manje od mesec dana preuzeo Lučano Spaleti, zamenivši Roberta Mančinija koji je otišao "trbuhom za kruhom" u Saudijsku Arabiju. Ostaje da se vidi kako će se Spaleti snaći na prvom selektorskom zadatku, ali ako bude uspešan kao prethodne sezona sa Napolijem, Italijani ne treba da brinu.

Ipak, debi na klupi "azura" nije bio baš uspešan. Italija je remizirala sa S. Makedonijom u gostima 1:1. Iako su prvi stigli do pogotka, na početku drugog poluvremena kada je Nikolo Barela proigrao Ćira Imobilea, primili su gol u 81. minutu, nakon čega nisu imali više vremena, a ni snage, za preokret.

Trenutno Italija zauzima treću poziciju na tabeli sa četiri osvojena boda, tri manje od današnjeg rivala Ukrajine, ali uz utakmicu manje. 

Italija ima dosta kadrovskih problema pred gostovanje Ukrajine. Federiko Kjeza i Lorenco Pelegrini povukli su se iz reprezentacije uoči subotnjeg susreta sa S. Makedonijom, a Spaleti je sada pretrpeo još dva udarca. Defanzivac Rome Đanluka Mančini i napadač Napolija Mateo Politano napustili su kamp reprezentacije, zbog povrede butine, odnosno potkolenice.

Iako je Spaleti odlučio da ne pozove zamenu za Mančinija, Rikardo Orsolini iz Bolonje je dodat u tim nakon Politanovog povlačenja.

Ukrajina u duel sa jednim od favorita grupe ulazi osokoljena osvojenim bodom protiv Engleske koja je do tada imala stoodstotan učinak. Uslovno rečeno domaći (meč je igran u Vroclavu zbog dobro poznatih ratnih prilika u Ukrajini) su poveli golom Aleksandra Zinčenka na asistenciju Juhima Konoplje. Ipak, u 41. minutu izjednačio je Kajl Voker na asistenciju Harija Kejna.

Trenutno zauzimaju drugu poziciju na tabeli sa sedam osvojenih bodova, šest manje od Engleske, ali i utakmicom manje. U prva četiri kola zabeležili su dve pobede i po jedan remi i poraz.

Što se tiče gostiju, Nikolaj Matvijenko je pod znakom pitanja za utakmicu u utorak nakon što je zbog povrede zamenjen na poluvremenu protiv Engleske. Sergij Krivstov iz Inter Majamija zamenio je Matvijenka u subotu i mogao bi da dobije šansu da počne ako defanzivac Šahtjora iz Donjecka ne bude u mogućnosti da nastupi u Milanu.

Pod znakom pitanja je i Mihajlo Mudrik koji zbog povrede lista nije završio utakmicu protiv Engleske.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2+ kvota (1,95) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)