KVARADONA DOČEKUJE FURIJU: Osvajač Lige nacija dolazi po tri boda

V.D.

08. 09. 2023. u 10:52

MEČ koji otvara današnji program kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine odigraće se od 18 časova na stadionu u Tbilisiju gde će domaća Gruzija ugostiti Španiju

КВАРАДОНА ДОЧЕКУЈЕ ФУРИЈУ: Освајач Лиге нација долази по три бода

FOTO: Profimedia

Španija se nakon osvajanja Lige nacija vraća u Evropske kvalifikacije u kojima su odigrali samo dva meča i imaju polovičan učinak. U meču prvog kola koji je odigran u Malagi, Španci su sa lakoćom savladali Norvešku koja je bila oslabljena neigranjem Erlinga Holanda rezultatom 3:0.

Već u drugom kolu "furija" je doživela šok kada su ih lideri grupe Škoti savladali sa 2:0 golovima Skota Mektominaja veznog fudbalera Mančester junajteda.

I pored polovičnog starta svakako je Španija i dalje prvi favorit da uz maksimalne Škote overi plasman na Evropsko prvenstvo iako će današnji rivali i ako ne uspeju da se direktno kvalifikuju na prvenstvo imati priliku i kroz doigravanje koje su obezbedili dobrim partijama u Ligi nacija.

Nakon iznenađujućeg ispadanja već u 1/8 finala Mundijala od Maroka, selektor Luis Enrike je napustio kormilo Španije, a reprezentaciju je preuzeo Luis de la Fuente koji je podigao ekipu i doneo joj prvi trofej u Ligi nacija.

Što se domaćina tiče oni su se prošle godine prošetali kroz diviziju "C" gde su u konkurenciji Bugarske, Severne Makedonije i Gibraltara zauzeli ubedljivo prvu poziciju sa čak pet pobeda i jednim remijem i tako obezbedili plasman u viši rang.

Kvalifikacije su solidno startovali, nakon remija sa Norveškom kod kuće u gostima su savladali "fenjeraša" Kipar da bi u trećem meču i oni izgoreli u "grotlu" Hempden parka gde su poraženi sa 2:0. 

Prva zvezda ekipe koju predvodi nekadašnji reprezentativac Francuske i fudbaler Bajerna iz Minhena Vili Sanjol svakako je Kviča Kvarackelija. Ovaj sjajni fudbaler Napolija koji je na jugu Italije dobio nadimak Kvaradona ima samo 22 godine i još se nije upisao u strelce u ovim kvalifikacijama a imao je sjajnu priliku za to kada je promašio penal protiv Škota.

Uz njega se ističu i godinu dana stariji golman Valensije Mamardašvili i nova akvizicija Ajaksa napadač Mikautace za koga su "kopljanici" platili Mecu 16 miliona evra.

Biće ovo šesti meč u istoriji između ova dva rivala. Španija je slavila pet puta u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo dok su Gruzini jedinu pobedu slavili pre sedam godina u prijateljskom susretu.

Španija je favorit svakako na ovom gostovanju, ali verujemo da im neće biti nimalo lako.

NAŠ TIP: 2&0-3 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu