TREŠĆE SE MREŽE NA ENFILDU: Liverpul bez Van Dajka dočekuje goropadnu Aston vilu

O. M.

03. 09. 2023. u 09:16 >> 09:16

LIVERPUL dočekuje Aston vilu u pretposlednjoj utakmici četvrtog kola engleske Premijer lige. Utakmica će biti odigrana na Enfildu u nedelju od 15 časova.

ТРЕШЋЕ СЕ МРЕЖЕ НА ЕНФИЛДУ: Ливерпул без Ван Дајка дочекује горопадну Астон вилу

Tanjug/AP

Obe ekipe u ovaj duel ulaze posle dve prvenstvene pobede, s tim što je Liverpul sezonu otvorio remijem sa Čelsijem pre nego što je savladao Bornmut sa 3:1 i Njukasl sa 2:1, dok je Aston vila sezonu otvorila ubedljivim porazom od "svraka" (1:5), ali je utisak popravila pobedama nad Evertonom (4:0) i Barnlijem (3:1). Osim toga, izabranici Unaja Emerija odigrali su i dvomeč plej-ofa za Ligu konferencija protiv škotskog Hibernijana i ostvarili dve ubedljive pobede (5:0 i 3:0).

Liverpul je protiv Čelsija prokockao rano vođstvo i sezonu počeo remijem protiv ekipe koja je prošle godine imala mnogo problema a ni ove osim tog boda i pobede protiv slabašnog Lutona nije uradila još ništa značajno. Međutim, u naredne dve utakmice četa Jirgena Klopa je pokazala karakter pošto je u obe pobedila iako je veći deo tih utakmica imala igrača manje. Protiv Bornmuta su čak uspeli i da preokrenu rano vođstvo gostiju a zatim su sa igračem manje (isključen Mekalister) postigli još jedan gol. 

U narednom kolu protiv Njukasla isključen je komandant odbrane Virdžil van Dajk i to u trenucima kada je domaći tim već vodio sa 1:0, ali opet su Redsi stigli do volšebnog preokreta. Ipak, vidi se da se Liverpul malo muči, čak i kad nije brojčano slabiji, za razliku od prethodnih sezona kada su sa lakoćom pobeđivali sve papirnate autsajdere. 

U narednih nekoliko nedelja igraće protiv Vile, Vulvsa i Vest Hema. Sve tri ekipe za respekt, možda Vulvsi potencijalno malo slabiji rival od ostala dva, ali bez suspendovanog Virdžila van Dajka, koji neće igrati ni na jednoj od te tri (sledi mu automatski meč pauze zbog direktnog crvenog a očekuje ga najmanje još dva dodatna zbog svađe i vređanja sudija posle isključenja) svaka ekipa imaće znatno lakši posao u odbrani.

Aston Vila je odradila veoma dobar prelazni rok. Ojačali su sve linije tima, igračima poput defanzivca Poa Toresa iz Viljareala, doskorašnjeg veziste Lester sitija Jurija Tilemana i napadača Muse Diabija koji je stigao iz Bajer Leverkuzena. Sa ostankom iskusnog vuka Unaja Emerija na klupi, pred Vilom je, nema sumnje, još jedna dobra sezona. 

Prošle sezone u duelu ovih timova na Enfildu bilo je 1:1 u zanimljivoj utakmici u kojoj je Vila promašila penal na startu, zatim povela pet minuta kasnije. Onda je početkom drugog poluvremena poništen gol Liverpulu koji je stigao do boda tek u 90. minutu golom Muhameda Salaha. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&3+ (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!