SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ JE I DALJE SUSPENDOVAN: Veliki derbi obeležen izostancima

V.M.

01. 09. 2023. u 13:14 >> 13:14

U derbiju petog kola Profesional lige, Al Itihad će dočekati Al Hilal (20.00).

СЕРГЕЈ МИЛИНКОВИЋ САВИЋ ЈЕ И ДАЉЕ СУСПЕНДОВАН: Велики дерби обележен изостанцима

Foto: Profimedia

Ovo će biti obračun ekipa koje su preko leta potrošile značajnu svotu novcu na dovođenje superzvezda iz Evrope i to im se za sada isplaćuje, domaćin je prvi na tabeli i jedini ima idealan skor od četiri pobede u uvodna četiri kola, dok mu gost ''diše za vratom'', sakupio je deset bodova i ima priliku da večerašnjim trijumfom preuzme prvo mesto od popularnih ''tigrova''.

Al Itihad je doveo iskusna pojačanja iz Premijer lige u vidu prekaljenih asova Kantea i Fabinja, a najveće ime koje je obuklo dres domaćina svakako je aktuelni osvajač zlatne lopte Karim Benzema.

Što se tiče gosta, on se nalazi na listi ekipa koje su potrošile najviše novca tokom ovog prelaznog roka, plejadu novih igrača ''plavog talasa'' predvodi Nejmar, tu su srpski reprezentativci Mitrović i Milinković Savić, a ne treba zaboraviti Malkoma, Bonua, Kulibalija i Rubena Neveša.

Ipak, večerašnji susret će propustiti veliki broj ovih igrača. Benzema je u pobedi nad Al Vehdom proteklog vikenda ranije napustio igru zbog povrede i očekuje se da ga večeras ne bude na terenu, dok će sa druge strane još morati da čekaju debi povređenog Nejmara koji će se na tribinama pridružiti suspendovanom Sergeju Milinkoviću Saviću (zaradio crveni karton protiv Al Raeda), a društvo im možda bude pravio i Ruben Neveš čiji nastup je pod znakom pitanja.

Al Itihad je aktuelni šampion Saudijske Arabije i jedan je od glavnih kandidata za ponovno osvajanje prvenstva. Odbranu trona je odlično započeo sa pomenute četiri pobede, a posebno je impresivna gol-razlika tigrova na tim utakmicama, 12:0.

Ekipi Al Hilala se odskoro priključio srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović koji je na svom debiju odmah zatresao mrežu protiv Al Raeda u pobedi od 4:0, dok je proteklog vikenda u trijumfu nad Al Itifakom (2:0) podelio asistenciju Malomu za prvi gol na meču.

Ovo će takođe biti obračun dva portugalska menadžera, Nuno Espirito Santo je i prošle sezone bio na čelu domaćina kada je doneo titulu ''tigrovima'', dok je Al Hilal ovog leta preuzeo bivši trener Benfike, Flamenga i Fenerbahčea, Žorž Žezus.

Današnji rivali su se već susreli početkom sezone, to je bilo u četvrtfinalu klupskog arapskog klupskog Kupa šampiona i tada je Al Hilal slavio sa 3:1, a mi verujemo da će večeras oba tima postići barem po gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)