VEST HEM POBEDOM IZBIJA NA VRH TABELE: Premijer liga se konačno igra na ''Kenilvurt roudu''

V.M.

01. 09. 2023. u 07:51

U prvoj utakmici trećeg kola Premijer lige, Luton taun će dočekati razigrani Vest Hem (21:00).

ВЕСТ ХЕМ ПОБЕДОМ ИЗБИЈА НА ВРХ ТАБЕЛЕ: Премијер лига се коначно игра на Кенилвурт роуду

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin će konačno imati priliku da igra pred svojim navijačima na ''Kenilvurt roudu''. Stadion Lutona nije bio po propisima Premijer lige, pa je rekonstrukcija bila potrebna kako bi ih ispunio i nakon odloženog meča drugog kola protiv Barnlija renoiviranje je završeno te će ''šeširdžije'' po prvi put u Premijer ligi imati podršku svojih pristalica.

Taj ''vetar u leđa'' će svakako biti potreban Lutonu jer se nije lepo proveo na prve dve utakmice u eliti. Na otvaranju je ubedljivo poražen protiv Brajtona na ''Ameksu'' (1:4), a ništa se bolje nije proveo ni na ''Stamford bridžu'' gde ga je Čelsi rutinski savladao sa 3:0.

Ipak, trener ekipe Rob Edvards je izjavio da je i pored poraza od ''plavaca'' ponosan na način igre svojih igrača i da je video dosta pozitivnih stvari na utakmici.

Preko nedelje, ''šeširdžije'' su došle i do prvog trijumfa ove sezone. Započeli su takmičenje u EFL kupu gde su u prvom kolu savladali Gilingem sa 3:2.

Što se tiče Vest Hema, on je preko leta ostao bez svog kapitena i najboljeg igrača Deklana Rajsa koji je postao najskuplji engleski igrač u istoriji fudbala. Arsenal ga je platio 105 miliona funti, a ''čekićari'' su te pare pametno potrošili.

Kao njegove zamene u veznom redu dovedeni su Vord Prauz (Sautempton) i Edson Alvarez (Ajaks) koji su se momentalno uklopili, a početkom ove nedelje ekipu je pojačao još jedan bivši igrač Ajaksa, krilo Muhamed Kudus, kao i štoper Kostas Mavropanos koji je doveden iz Štutgarta.

Četa Dejvida Mojesa je na fantastičan način započela Premijer ligu, na otvaranju je remizirala sa Bornmutom (1:1), a nakon toga je ostvarila dve veoma bitne pobede nad Čelsijem (3:1) i Brajtonom (4:1).

Vest Hem je trenutno drugi na tabeli, a ako bi odneo sva tri boda sa ''Kenilvurt rouda'' pretekao bi prvoplasirani Siti i zauzeo mesto na čelu tabele Premijer lige.

U redovima domaćina neće biti Potsa i Klarka, dok će kod gosta sigurno izostati Mavropanos, a pod znakom pitanja je i nastup Tomaša Sučeka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)