SRBIN NAPADA DINAMO: ''Modri'' su bili dominantni u Zagrebu

V.M.

31. 08. 2023. u 13:29 >> 13:29

U revanšu plej-ofa za Ligu Evrope, Sparta iz Praga će ugostiti hrvatskog šampiona (19.00).

СРБИН НАПАДА ДИНАМО: Модри су били доминантни у Загребу

FOTO: AP/Tanjug

Nakon što je Sparta povela u Zagrebu u 39. minutu kada je sa bele tačke bio precizan Krejči, nije delovalo da će Dinamo imati prednost od dva gola pred revanš, ali upravo je to slučaj pred večerašnji susret. Prvo je Spikić krajem poluvremena poravnao na 1:1, a početkom drugog dela igre mrežu su zatresli Perić i Ivanušec za potpuni preokret i prednost od dva gola koju će četa Sergeja Jakirovića pokušati da sačuva u Pragu.

Sparta je prošle sezone vodila veliku bitku sa gradskim rivalom Slavijom za titulu, ali je ostala kratkih ruku, ipak i pored toga evropsku avanturu započela je u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Tamo se u trećem kolu susrela sa Kopenhagenom koji je bio bolji nakon jako zanimljivog dvomeča. 

U Danskoj je bilo 0:0, dok je u Češkoj viđena prava goleada. Nakon 90 minuta bilo je 1:1, a u produžecima su oba tima postigla po dva gola, pa se ušlo u penale gde je Kopenhagen slavio sa 4:2 u seriji.

Što se tiče domaćeg prvenstva, Sparta je dobro započela sa 16 osvojenih bodova u uvodnih šest kola i prva je na tabeli.

Redove češkog velikana je preko leta pojačao bivši fudbaler Partizana i Čukaričkog Veljko Birmančević, koji je u dosadašnjem toku sezone postigao dva gola i podelio jednu asistenciju. 

Sa druge strane, Dinamo je takođe započeo u kvalifikacijama za Ligu šampiona gde je u drugom kolu rutinski izbacio Astanu (6:0), a nakon toga je na šokantan način ispao od AEK-a. ''Modri'' su izgubili pred svojim navijačima 0:1, ali su u Grčkoj vodili sa 2:0 sve do sudijske nadoknade kada su primili dva gola i morali da se ''presele'' u Ligu Evrope.

Hrvatski šampion nije baš na najbolji način započeo odbranu ligaške titule, u uvodnih pet kola ostvario je tri pobede uz dva poraza i peti je na tabeli sa šest poena zaostatka u odnosu na vodeći Hajduk iz Splita.

Večeras verujemo da ćemo gledati nešto drugačiji meč nego u Zagrebu, očekujemo da domaća publika da vetar u leđa Sparti i ponese je ka pobedi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024