TADIĆ I DŽEKO NAPADAJU HOLANĐANE: Fener bez dva najnovija pojačanja u borbi za grupnu fazu

O. M.

24. 08. 2023. u 10:10

FENERBAHČE i Tvente igraju u četvrtak prvi meč plej-ofa Lige Konferencija. Utakmica se igra na stadionu Šukru Saradžoglu u azijskom delu Istanbula s početkom od 19 časova po našem vremenu.

ТАДИЋ И ЏЕКО НАПАДАЈУ ХОЛАНЂАНЕ: Фенер без два најновија појачања у борби за групну фазу

Alex Nicodim / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Po opštem mišljenju ovaj dvomeč je derbi plej-of runde najmlađeg evropskog klupskog takmičenja i šteta je što će jedna od ove dve ekipe ostati bez evropske jeseni.

Fenerbahče je u Ligu konferencija stigao kao drugoplasirani tim turske Superlige, koja zahvaljujući lošem UEFA rejtingu daje samo jedno mesto u Ligi šampiona, a ono je rezervisano za šampiona Galatasaraj.

Navijači su teško podneli drugo mesto i sada su već čitavu deceniju bez šampionske titule, pa je uprava morala da se dobro pozabavi pojačanjima prethodnog leta. Dovedeno je čak 13 igrača među kojima i kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić i bosanski reprezentativac Edin Džeko. Brazilac Fred iz Mančester junajteda i turski reprezentativac Džengiz Under iz Marselja su poslednja pojačanja, ali njih dvojica neće moći da nastupe danas pošto su obojica doživeli povrede u utakmici turskog prvenstva protiv Samsunspora.

Otišli su između ostalih Ener Valensija, Bruma i supertalentovani tinejdžer Arda Gjuler koji je za 20 miliona plus bonuse pojačao Real iz Madrida.

Posle polovično uspešnog pripremnog perioda, tokom koga je Fener pretrpeo poraz od naše Crvene zvezde, usledio je furiozan start sezone - četiri pobede u isto toliko utakmica kvalifikacija za Ligu konferencija i dve pobede u turskoj Superligi. Gol-razlika u mečevima protiv Zimbrua iz Moldavije, Maribora, Gazijantepa i Samsunspora neverovatnih 19:2.

Tvente je u pripremnom periodu odigrao samo dve utakmice, savladao ubedljivo Odenze sa 7:1 i odigrao nerešeno protiv Šalkea, 2:2. Imali su Holanđani malih problema na startu kvalifikacija za Ligu konferencija jer su morali da igraju produžetke protiv Hamarbija i tek u 115. minutu revanša u Švedskoj stignu do izjednačenja kojim su stekli prolaz. U sledećoj rundi imali su mnogo lakši zadatak protiv letonske Rige koju su pobedili u oba meča 2:0 i 3:0, a u međuvremenu su odigrali i dva meča u Erediviziji i oba dobili - Almere siti sa 4:1, a Zvole sa 3:1.

Ako se revanš protiv Hamarbija računa u remi, onda je Tvente u seriji od 15 utakmica bez poraza, još od aprila meseca.

Tvente nije igrao grupnu fazu evropskih takmičenja od sezone 2012/13. kada je igrao Ligu Evrope, dok je Fenerbahče u tom periodu šest puta igrao grupne faze, uključujući i polufinale Lige Evrope 2013. godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)