ROMA ODRADILA ODLIČAN PRELAZNI ROK: Pune tribine ''Olimpika'' daju vetar u leđa Vučici na premijeri

V.M.

20. 08. 2023. u 07:51

U okviru prvog kola Serije A, fudbaleri Rome će u prestonici dočekati Salernitanu (18:30).

РОМА ОДРАДИЛА ОДЛИЧАН ПРЕЛАЗНИ РОК: Пуне трибине Олимпика дају ветар у леђа Вучици на премијери

FOTO: EPA

Domaćin sa dosta samopouzdanja ulazi u novu sezonu u kojoj će cilj biti povratak u Ligu šampiona. Roma je preko leta napravila velike promene u timu i može se reći da je imala fenomenalan prelazni rok ako se uzme u obzir koliko je novca potrošila. 

Jedino plaćeno pojačanje je povratnik Leandro Paredes koji je doveden iz PSŽ-a za ''sićušnih'' 2,5 miliona evra, a pored njega ekipu iz prestonice su pojačali Evan Ndika, Husem Auar, Dijego Ljorente, Rasmus Kristensen, kao i Renato Sančez. Jedino što fali domaćinu je špic zbog povrede Ejbrahama koji će odsustvovati sa terena još nekoliko meseci i Belotija čija je forma bila katastrofalna prošle sezone, ali ima još vremena do kraja prelaznog roka da se i to sredi.

Murinjo je nažalost ''izgubio'' svog odanog ratnika u vidu Nemanje Matića kojem se svidela ponuda iz Rena pa je zatražio odlazak, ali dobra vest za Portugalca je to što je u njegovoj četi ostao najbolji igrač Paolo Dibala.

Pored bivšeg reprezentativca Srbije ekipu su napustili Ibanjez, Volpato, Klajvert, Tahirović, Renold, Misori i Viljar, a od njihovih transfera Roma je zaradila 73 miliona evra.

''Vučica'' je imala dosta solidan pripremni period, odigrala je pet utakmica i na njima je uz tri pobede upisala po poraz i remi.

Sa druge strane, Salernitana je manje-više očuvala sličan tim kao onaj koji je prošle sezone zauzeo 15. mesto i bez većih problema sačuvao status prvoligaša.

Preko leta su otkupljeni ugovora Bulaj Die, Antonija Kandereve i Lorenca Pirole, a pored toga ekipu su pojačali Legovski , Ikvuemesi i Benoa Kostil.

Značajnih odlazaka nije bilo, tako da Murinjov sunarodnik Pablo Sousa na raspolaganju ima sastav koji bi ako se razigra mogao da zauzme neko od mesta na sredini tabele, a možda čak i pripreti gornjem domu.

Ekipa iz Salerna je već započela takmičarski deo sezone i u prvom kolu Kupa Italije savladala je Ternanu pogotkom Antonija Kandere u sedmom minutu.

Današnji rivali su i prošle sezone igrali u prvom kolu i tada je Roma slavila na ''Arekiju'' sa 1:0.

Što se tiče izostanaka, Murinjo neće moći da računa na povređenog Ejbrahama i Kumbulu, dok će suspenziju zarađenu u poslednjem kolu prošle sezone odraditi nosici igre Pelegrini i Dibala.

Gost nema problema sa povredama, tako da će Souza imati čitav roster na raspolaganju.

Verujemo da ćemo gledati jedan zanimljiv meč, iako neće biti Dibale i Pelegrinija očekujemo da pune tribine ''Olimpika'' poguraju Romu do pobede. Vredi pomenuti podatak da je Salernitana na posednja dva gostovanja u prestonici vodila na poluvremenu, tako da je i prelaz vrlo moguć.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

TIP ZA HRABRIJE: 2-1 (kvota 31)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)