LIVERPUL PONOVO OBARA REKORD? ''Trešnjice'' se vraćaju na mesto najveće katastrofe

O. M.

19. 08. 2023. u 08:25

LIVERPUL dočekuje Bornmut u drugom kolu engleske Premijer lige. Utakmica se igra na ''Enfildu'' od 16 časova ove subote.

ЛИВЕРПУЛ ПОНОВО ОБАРА РЕКОРД? Трешњице се враћају на место највеће катастрофе

FOTO: AP/Tanjug

Navijačima obe ekipe još uvek je u sećanju rezultat prošlogodišnjeg gostovanja "trešnjica" na Enfildu kada su "redsi" ostvarili jednu od najubedljivijih pobeda u istoriji Premijer lige. Utakmica odigrana 27. avgusta 2022. godine završena je pobedom Liverpula od čak 9:0.

To je bila rekordna pobeda Liverpula od kad postoji Premijer liga (1992), a jedna od tri najveće ligaške svih vremena, uz istu takvu protiv Kristal palasa u staroj Diviziji jedan, kako se tada zvao prvi razred engleskog fudbala i 10:1 nad Roteram taunom, sada ugašenim klubom, u tadašnjoj Drugoj diviziji. Apsolutni rekord redsa ipak je 11:0 nad Stromsgodsetom u Kupu pobednika kupova 1974. godine.

Liverpul je novu sezonu otvorio daleko skromnijim rezultatom, remijem 1:1 protiv Čelsija kojim mogu biti zadovoljniji jer su "plavci" bili bolji rival na terenu tokom većeg dela meča. S druge strane, Bornmut je takođe osvojio bod odigravši 1:1 protiv druge londonske ekipe, Vest hema na svom terenu.

Liverpul je poveo golom Luisa Dijaza na asistenciju Mohameda Salaha, ali je novajlija u redovima Čelsija Aksel Disasi uspeo da kazni jednu od brojnih grešaka odbrane Liverpula i donese bod Čelsiju koji je zaslužio i više iz ove utakmice, što pokazuje i posed lopte koja je bila 65 odsto vremena u njihovim nogama.

Salah je ovom asistencoijom zadužio Dijaza, menadžera Jirgena Klopa i navijače redsa, ali propuštanjem da postigne gol prekinuo je tradiciju koja je trajala od 2017. godine, da Egipćanin zatrese mrežu protivnika u prvom kolu Premijer lige.

Bornmut je pod vođstvom novog menadžera Andonija Iraole bio na ivici poraza od osvajača Lige konferencija Vest hema, koji je vodio do 83. minuta golom Džareda Bouvena, ali je tada bod "trešnjicama" spasao bivši igrač Liverpula Dominik Solanke. Time je prekinuta negativna setija od četiri poraza kojima je Bornmut zatvorio prethodnu sezonu Premijer lige. Takođe, prekinut je i niz od tri utakmice bez postignutog gola.

Iraola je priznao da je na poluvremenu besneo na svoje igrače zbog spore i indolentne igre, što je na kraju i rezultiralo da "trešnjnice" preuzmu inicijativu i imaju 63 odsto poseda lopte.

Bornmut je u martu ove godine počeo da vraća rate za dug od 9:0, tako što je pobedio Liverpul sa 1:0 na svom stadionu, a Iraola se nada da će ove subote biti isplaćena i druga rata. U tome bi moglo da mu pomogne to što će Liverpul biti oslabljen neigranjem Tijaga Alkantare zbog povrede kuka i Stefana Bajčetića koga i dalje muči primicač.

Menadžer crvenih Jirgen Klop imaće dilemu da li u napad da stavi Dioga Žotu ili Darvina Nunjeza koji ga je protiv Čelsija zamenio u 66. minutu i imao pjednu izglednu priliku ali su centimetri odlučili da ne bude gola. Takođe, Kertis Džons bi mogao da zameni Kodija Gakpa koji je bio neubedljiv na Stamford bridžu i očigledno je da se snalazi na poziciji veznog igrača.

U međuvremenu, trener Bornmuta Iraola neće moći da računa na centralnog beka Markosa Senesija zbog povrede tokom prošlonedeljnog remija sa Vest Hemom. Problem je i odsustvo Aleksa Skota zbog povrede kolena, Danga Uatare (skočni zglob) i Rajana Frederiksa (list), ali još bar četvorica igrača Bornmuta se žale na manje povrede.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!