''ČEKIĆARI'' POČELI DA TROŠE NOVAC OD RAJSA: ''Trešnjice'' su bile pravi hit prošle sezone

V.M.

12. 08. 2023. u 09:35

U čuvenom engleskom terminu od 16 časova, Bornmut će na ''Vitalitiju'' dočekati Vest Hem.

ЧЕКИЋАРИ ПОЧЕЛИ ДА ТРОШЕ НОВАЦ ОД РАЈСА: Трешњице су биле прави хит прошле сезоне

FOTO: Tanjug/AP

Domaćinu su prošle sezone svi predviđali ispadanje iz elite i niko nije ni razmišljao o tome da će opstati. Ipak, Bornmut ne da je opstao, nego je to uradio bez većih problema i završio je sezonu na 15. mestu sa 39 osvojenih bodova.

Glavni arhitekta tog uspeha bio je Gari O'Nil koji je preko leta otišao u Vulverhempton, a na klupi ga je zamenio Andoni Iraola koji je nekoliko godina beležio sjajne rezultate sa Rajom Valjekanom.

''Trešnjnice'' su se poprilično pojačale u tekućem prelaznom roku, od značajnijih imena ekipu je napustio Džeferson Lerma, a dovedeni su Skot, Kerkez, Favr, Klajvert, Arons, Radu, kao i Hamad Traore koji je otkupljen od Sasuola.

Pomenuti igrači ukupno su ih koštali oko 100 miliona evra i domaćin sa velikim očekivanjima ulazi u novu sezonu.

Sa druge strane, Vest hem je nakon osvajanja Lige konferencija ostao bez svog kapitena i najboljeg igrača Deklana Rajsa koji je za 117 miliona evra prešao u Arsenal. 

Gost do skoro nije doveo nikog, ali u proteklih sedam dana klub su pojačali Edson Alvarez i sjajni Džejms Vord Prauz (danas bi trebao da potpiše ugovor) koji će pokušati da odmene standardnog engleskog reprezentativca.

Na meti im je i Hari Megvajer sa kojim dogovaraju lične uslove, nakon što je Junajted prihvatio ponudu od 30 miliona evra.

Zanimljivo je da su ''čekićari'' uz Rajsa prodali i Skamaku u Atalantu za 25+5 miliona evra, tako da su jedna od retkih ekipa koja je ovog leta poslovala u plusu.

Oba tima su na pripremama ostvarila po tri pobede, samo što je domaćin odigrao pet utakmica u odnosu na Vest Hemovih šest.

Vest Hem je prošle sezone rutinski savladao Bornmut sa 2:0 i 4:0, a danas verujemo da ćemo gledati nešto ujednačeniji meč u kojem će oba tima postići po gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)