MEČ DANA IGRA SE U ŠPANIJI! Kraljica Lige Evrope dočekuje posrnulog giganta

V.D.

11. 08. 2023. u 14:42 >> 14:42

Stadion "Ramon Sančez Pishuan" biće domaćin meča prvog kola gde će domaća Sevilja, za koju nastupaju Marko Dmitrović i Nemanja Gudelj, dočekati Valensiju na čijim je izlaznim vratima Uroš Račić.

МЕЧ ДАНА ИГРА СЕ У ШПАНИЈИ! Краљица Лиге Европе дочекује посрнулог гиганта

FOTO: Profimedia

Biće ovo okršaj dve ekipe koje su imale jako turbulentnu prethodnu sezonu. Oba kluba su promenila tri trenera i jako dugo su bila čak i u borbi za opstanak. 

Sevilja je startovala sezonu sa Đulenom Lopetegijem i ambicije su bile jako visoke, ali rezultati to nisu ispratili i došlo je do prekida saradnje već u oktobru kada je stigao Horhe Sampaoli, još jedan povratnik u andaluzijski tim, ali od svega su uspeli da obezbede treće mesto u Ligi šampiona i tako obezbede plasman u svoje omiljeno takmičenje, Ligu Evrope.

Saradnja sa Sampaolijem je trajala do kraja marta. Sevilja je uspela da se provuče u Ligi Evrope protiv PSV Ajndhovena i Fenerbahčea, ali rezultati u La ligi su bili očajni i uprava je morala da reaguje i dovede trenera koji će Sevilji doneti status prvoligaša i u ovoj sezoni.

Na "Ramon Sančez Pishuan" je stigao iskusni i Hoze Luis Mendilibar koji nije imao većih uspeha u dotadašnjoj karijeri, ali je stvorio odličnu hemiju u ekipi kojoj je doneo sedmi trofej u Ligi Evrope i popeo je na 12. mesto La lige. 

Sevilja je pružala dobre partije u pripremnom periodu i u novu sezonu u kojoj će igrati u Ligi šampiona ulaze pojačani za Đibrila Soa, Badea i Adria Pedrozu, za koje je potrošeno ukupno 22 miliona evra. 

Što se Valensije tiče, oni su prethodnu sezonu startovali sa Gatuzom na klupi, a iz Mančester junajteda je stigao Edinson Kavani. Očekivalo se da se posrnuli gigant vrati bar u borbu za izlaz u Evropu, ali od toga nije bilo ništa, štaviše, do poslednjeg kola su se borili za opstanak u društvu najjačih. Bilo je mnogo turbulencija u klubu, finansijskih poteškoća, protesta navijača, ali je treći trener u sezoni, legenda kluba Ruben Baraha uspeo da spase tim ispadanja. 

"Slepi miševi" su ostali bez Kavanija kome je istekao ugovor i preselio se u Boku Juniors, dok je Junus Musa prodat u Milan za 20 miliona evra. Na "Mestalju" su stigli Ozkačar i Pepelu, ali je Barahinoj ekipi hitno potreban neki napadač. Valensija je igrala odlično u pripremnom periodu i slavila je četiri puta, dok je jedini poraz doživela na poslednjem meču od Aston Vile.

Na poslednjih deset mečeva videli smo šest pobeda Sevilje, tri remija i samo jednu pobedu Valensije, a verujemo da će se sličan trend nastaviti i večeras kada će domaći tim imati generalnu probu za duel sa Mančester sitijem koji će odigrati za peta dana u Pireju u okviru Super kupa Evrope.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)