SEČA FAVORITA U PRVOM KOLU: Hoće li Kardif izbeći sudbinu Sautemptona, Sanderlenda, Hala i Prestona?

O. M.

09. 08. 2023. u 11:01

ENGLESKI Liga kup počinje utakmicama prvog kola u kome su premijerligaši slobodni, a ekipe iz ostale tri lige podeljene su pri žrebu na severni i južni sektor, a ne prema jačini liga iz koje dolaze. Kardif siti dočekuje ekipu Kolčester junajteda i pokušaće da spreči peto veliko iznenađenje prvog kola.

СЕЧА ФАВОРИТА У ПРВОМ КОЛУ: Хоће ли Кардиф избећи судбину Саутемптона, Сандерленда, Хала и Престона?

Foto: EPA

Iako je reč o duelu ekipe iz Čempionšipa protiv tima iz Lige dva, četvrtog razreda takmičenja, ne treba unapred otpisivati goste jer se u dosadašnjim mečevima prvog kola već desilo nekoliko iznenađenja. Salford je kao gost eliminisao ekipu Prestona, Donkaster je nadigrao Hal siti, a Sanderlend je na penale ispao od Kru Aleksandre. Najveće iznenađenje ipak je ispadanje Sautemptona koji je poražen od Gilingema.

Ovome treba dodati da je Kardif prošle sezone jedva zadržao status u Čempionšipu jer je završio kao 21. na tabeli sa pet bodova više od Redinga koji je bio prvi ispod crte, a oduzeto mu je šest bodova.

Takođe, Kardif je prošle godine ispao u ovoj fazi Liga kupa od Portsmuta. Prvo kolo ovogodišnjeg Čempionšipa najavilo je da Velšani možda mogu da imaju bolju sezonu. Osvojili su bod protiv favorizovanog Lidsa i to nakon što su prokockali vođstvo od 2:0.

Slično Kardifu i Kolčester je prošle godine jedva ostao u Ligi dva, s tim što je zauzeo 20. mesto sa šest bodova ispred Hartlpula koji je ispao. Prošle godine stigli su do drugog kola. U prvom su kao gosti savladali trećeligaša Ipsvič, ali su u narednoj rundi ostali bez sreće jer im je žreb namenio premijerligaša Brentford, protiv koga nisu imali šanse.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)