PAO SA SRPSKIM TANDEMOM NAPADA LIGU ŠAMPIONA: Olimpik se silno pojačao i ima velike ambicije

O. M.

09. 08. 2023. u 08:10

PANATINAIKOS dočekuje Olimpik iz Marselja u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Utakmica je na programu u sredu od 20 časova na stadionu "Apostolos Nikolaidis" u Atini.

ПАО СА СРПСКИМ ТАНДЕМОМ НАПАДА ЛИГУ ШАМПИОНА: Олимпик се силно појачао и има велике амбиције

FOTO: EPA

U prošlom kolu domaći su eliminisali Dnjepar, ukupnim rezultatom 5:3, dok su gosti u prva dva kola bili slobodni.

U revanšu protiv Dnjepra, Panatinaikos je na svom terenu odigrao nerešeno 2:2. Domaći su poveli u 15. minutu, ali su gosti do 54. uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist. Konačan rezultat postavljen je u 70. minutu. Strelac oba gola za domaće bio je Andraž Šporar, prvi na asistenciju Tina Jedvaja, a drugi posle proigravanja srpskog reprezentativca Filipa Đuričića koji je ovog leta u Atinu došao iz Sampdorije.

Panatinaikos je u plej-ofu prvenstva Grčke završio na drugom mestu sa 78 bodova, pet manje od prvoplasiranog AEK-a. U pripremnom periodu odigrali su sedam prijateljskih utakmica, uz po pet pobeda, jedan remi i jedan poraz. U prvom meču kvalifikacija pobedili su Dnjepar u gostima rezultatom 3:1.

S obzirom na to da nova sezona grčke Superlige za Panatinaikos počinje tek trećeg vikenda u avgustu, ekipa Ivana Jovanovića može u potpunosti da se fokusira na kvalifikacije za Ligu šampiona. 

Krilni napadač Sebastijan Palasios je zamenjen na poluvremenu u revanšu protiv Dnjepra i neizvestan je za Marselj, a inače se za mesto po desnoj strani napada Panate bori sa Danijelom Manćinijem i Bendžaminom Verbićem.

Posle revanša sa Dnjeprom, Panatinaikos se pojačao američkim internacionalcem Erikom Palmer Braunom, ali njega ne treba očekivati u timu za prvu utakmicu trećeg kola.

Fudbaleri Marselja nisu odigrali nijedan zvanični meč u novoj sezoni, a u poslednjem pripremnom meču izgubili su od Bajera iz Leverkuzena rezultatom 1:2. Gosti su u prvom poluvremenu postigli dva gola, dok su domaći tek u 78. minutu preko Fransoa Režisa Mugea uspeli da smanje zaostatak. Do kraja meča rezultat se nije menjao.

Ukupno, na četiri prijateljske utakmice, Marselj je zabeležio dve pobede i dva poraza. Mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona obezbedili su trećom pozicijom u Ligi jedan sa 73 boda, pet više od četvrtoplasiranog Rena.

Marselj je potrošio značajnu sumu novca na transfer tržištu ovog leta, dovodeći brojne nove igrače kao što su Renan Lodi, Žofri Kondogbia, Ismaila Sar, Iliman Ndiaje, Ruben Blanko i Pjer-Emerik Obamejang. 

Sva tri nova napadača, Obamejang, Sar i Ndiaje počeli su utakmicu protiv Leverkuzena, ali je ovaj poslednji morao da bude zamenjen posle sat igre zbog povrede lista pa je Vitinja spreman da uskoči u tim ukoliko bude bilo potrebe.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

 NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)