"GOREĆE" U BANJALUCI: Nezapamćena euforija u glavnom gradu Republike Srpske

V.D.

03. 08. 2023. u 11:49 >> 11:49

SVE karte su planule u jednom danu

ГОРЕЋЕ У БАЊАЛУЦИ: Незапамћена еуфорија у главном граду Републике Српске

FOTO: FK Borac Banjaluka

Večeras od 20.30 na "Gradskom stadionu" u Banjaluci odigraće se revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija između domaćeg Borca i Austrije iz Beča. 

Obe ekipe su u prethodnom kolu bile slobodne, a u prvom meču koji se odigrao pre sedam dana na "Đenerali areni" videli smo dominaciju domaće ekipe koja je tek uspela da materijalizuje bolju igru na terenu u 94. minutu kada je Polster proigrao najboljeg strelca ekipe iz prošle sezone Harisa Tabakovića koji je pogodio za minimalnu prednost bečkog tima pred večerašnji revanš.

Borac se odlično branio, a posebno se istakao mladi golman Nikola Ćetković sa čak šest odbrana. Imali su Banjalučani svoje šanse, naročito u poslednjih 25 minuta. Najbolju priliku za Borac imao je mladi rezervista Enver Kulašin kada je izašao sam pred golmana Fruštla, ali njegov udarac je nažalost bio preslab da bi završio iza leđa golmana Austrije.

Prvenstvo Bosne i Hercegovine još nije startovalo a Borac je u pripremnom periodu odigrao pet utakmica u kojima je pokazao daleko slabiju igru od one iz meča u Beču. Poraženi su od Crvene zvezde, Železničara iz Pančeva, Radničkog iz Kragujevca, a remizirali su sa Vojvodinom. Jedini trijumf u pripremnom periodu zabeležili su protiv Omarske (6:0).

Bundesliga Austrije je krenula prethodnog vikenda, a Austrija je doživela težak poraz na svom terenu od Šturma iz Graca. Rezultat na semaforu nakon poslednjeg sudijskog zvižduka bio je 0:3.

Sigurno je da će izabranici Vinka Marinovića imati sjajnu podršku sa tribina s obzirom na to da je stadion rasprodat do poslednjeg mesta, tako da će popularni "lešinari" bodriti svoje ljubimce do poslednjeg daha. 

Austrija će na ovom meču biti dosta slabija nego pre sedam dana s obzirom na to da u timu neće biti strelca pobedonosnog pogotka Harisa Tabakovića koji je pre tri dana potpisao ugovor sa Hertom iz Berlina. 

Očekujemo tvrd i neizvestan meč u kome verujemo da neće pasti više od dva gola.

NAŠ TIP: Ukupno golova -2,5 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)