ŽIVKOVIĆ I DRUŽINA U IZRAELU: Za Beitar 0:0 je najopasniji rezultat

O. M.

03. 08. 2023. u 09:45

BEITAR iz Jerusalima u četvrtak od 19.30 časova na stadionu "Tedi" dočekuje PAOK u revanš meču drugog kola kvalifikacija za UEFA Ligu konferencija.

ЖИВКОВИЋ И ДРУЖИНА У ИЗРАЕЛУ: За Беитар 0:0 је најопаснији резултат

FOTO: EPA

Prva utakmica na "Tumbi" u Solunu završena je bez golova, a domaći tim promašio je penal i tako propustio priliku da stekne gol prednosti pred ovaj revanš.

Izraelska ekipa ima aktivan rezultat i pokušaće da odu korak dalje u odnosu na sezonu 2016/17. kada su zaustavljeni u plej-ofu za grupnu fazu Lige Evrope. Tada ih je eliminisao Sent Etijen pobedom od 2:1 u Jerusalimu, iako je u prvoj utakmici u Francuskoj bilo 0:0. Remi bez golova iz prvog meča ovog dvoboja, dakle, ne mora da znači ništa i to je lekcija koju su "lavovi iz prestonice" dobro naučili pre sedam godina.

Posle te 2016/17. Beitar nikada nije prošao drugu rundu kvalifikacija, a pre toga samo jednom je igrao prvo kolo tadašnjeg Kupa Uefa kada mu je protivnik bio isti kao i danas. Bilo je to u sezoni 2000/2001, a Grci su ukupnim rezultatom 6:4 (3:1 i 3:3) prošli dalje. 

Ovo će, dakle, biti četvrti međusobni susret današnjih rivala, a Beitar još nema pobedu.  

PAOK ima mnogo više evropskog iskustva, pa i uspeha, od Beitara. "Orlovi" su stigli do četvrtfinala prvog izdanja Lige konferencija gde ih je zaustavio Olimpik iz Marselja.

Prošle godine imali su mnogo manje uspeha jer ih je u drugoj rundi kvalifikacija zaustavio Levski iz Sofije, ukupnim rezultatom 3:1.

PAOK je relativno loše odigrao predsezonske prijateljske utakmice jer je pobedio samo jednu od četiri. Beitar je tu u maloj prednosti nad Grcima jer je sezona u Izraelu već počela, mada za njih ne tako dobro, pošto su poraženi u Superkupu od Makabija sa 3:1.

Reprezentativac Srbije Andrija Živković igrao je u prvom meču do 86. minuta kada ga je zamenio vezista Tomas Murg. Nad našim internacionalcem je napravljen penal koji Švab nije realizovao u 12. minutu. Golman Živko Živković je sa klupe odgledao ceo meč.

Pobednik ovog dvomeča će se u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija sastati sa splitskim Hajdukom koji je bio slobodan u prve dve runde.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis