DOMINACIJA SE NASTAVLJA: Salcburg kreće po 11. uzastopnu titulu, Altah prva prepreka

O. M.

29. 07. 2023. u 12:07

OVOG vikenda počinje nova sezona austrijske Bundeslige. U subotu su na programu četiri utakmice prvog kola, a jedna od zanimljivijih je ona koja se igra između Altaha i Salcburga na Kešpoint-Areni od 19.30.

ДОМИНАЦИЈА СЕ НАСТАВЉА: Салцбург креће по 11. узастопну титулу, Алтах прва препрека

FOTO: Tanjug/AP

Altah je prošle sezone za dlaku izbegao ispadanje iz Bundeslige i na kraju uspeo da obezbedi 11. mesto, samo pet bodova ispred Rida koji je ispao. Tokom priprema za novu sezonu ostvarili su po dve pobede i dva poraza. Bili su bolji od Homburga (2:1) i Araua (1:0), dok su izgubili od Lucerna (0:2) i Viljareala (0:3).

Prošlog petka pobedili su na gostovanju Traiskirhenu sa 2:1 u okviru OFB kupa i tako napravili dobru uvertira za predstojeći duel sa aktuelnim šampionom Austrije Salcburgom. Na tom meču Altah je imao gol minusa do 75. minuta, kada je sa dva brza pogotka na kraju meča uspeo da napravi potpuni preokret.

Salcburg suvereno vlada austrijskim fudbalom skoro dve decenije. Prošle sezone su, sa sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Šturm iz Graca, osvojili titulu prvaka - desetu uzastopnu, a 14. od 2006. godine kada je počela Red bul era. Sa 67 postignutih i samo 22 primljena gola iz 32 odigrane utakmice, imali su daleko najbolji učinak u Bundesligi.

Uprkos ne baš impresivnoj predsezoni u kojoj su ostvarili samo dve pobede i pretrpeli tri poraza u prijateljskim utakmicama, brzo su se iskupili ubedljivim trijumfom u OFB kupu protiv niželigaša Ardagera kome su utrpali pola tuceta golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,59)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)