ŠAMPION SE VRAĆA U IGRU: Lider je doživeo samo jedan poraz u sezoni, ali od današnjeg protivnika

O. M.

29. 07. 2023. u 09:16

UTAKMICA između prva dva tima na tabeli švedske Alsvenskan lige igra se ove subote od 15.30. Haken će u derbiju kola a možda i prvenstva ugostiti Elfsborg.

ШАМПИОН СЕ ВРАЋА У ИГРУ: Лидер је доживео само један пораз у сезони, али од данашњег противника

FOTO: Profimedia

Branilac titule Haken je drugi na tabeli posle 17 utakmica sa 11 pobeda i 35 bodova. Zaostaje četiri boda za liderom Elfsborgom.

Haken je dve utakmice bez pobede i nije uspeo da postigne gol u obe utakmice. U sredu su remizirali u Ligi šampiona protiv Klaksvika sa Farskih Ostrva. U ligi, Haken je bio u odličnoj formi i neporažen je u šest utakmica sa pet pobeda u tom nizu, pre nego što je poražen od Varne prošlog vikenda.

Čak i sa tim porazom, samo Elfsborg je u poslednje vreme bio u boljoj formi od Hakena. Haken je veoma efikasan i ima najbolji napad u ligi sa 42 postignuta gola. Odlični su kod kuće gde imaju sedam pobeda iz osam utakmica i postigli su bar po jedan pogodak na svakoj.

Trenutno su u seriji od šest uzastopnih pobeda na domaćem terenu sa tri ili više postignutih golova. Haken je lider Alsvenskan lige po broju odigranih "oba tima daju gol" utakmica.

Elfsborg je u prilici da se bori za svoju prvu titulu u Allvenskan ligi od 2012. godine. Prošlu sezonu su završili na šestom mestu ali sada su vodeći u ligi. Posle 16 utakmica imaju 39 bodova a samo četiri puta nisu uspeli da pobede. Posle poraza u prvom kolu nanizali su 15 utakmica bez izgubljene sa 12 pobeda u tom nizu!

Elfsborg ima najbolju odbranu u ligi sa 11 primljenih golova i drugi najbolji napad sa 39 postignutih golova. Nisu uspeli da postignu gol u samo dve utakmice i zabeležili su osam "klin-šitova".

U gostima su nanizali sedam pobeda a samo jedna od njih je bila sa manje od dva gola razlike. Ipak, jedini poraz u sezoni doživeli su upravo od Hakena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom