"ORLOVI" LETE VISOKO: Srbija nastavlja pobednički niz?

O. M.

20. 06. 2023. u 12:35 >> 12:35

FUDBALSKA reprezentacija Srbije nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu ovog utorka kada od 20.45 gostuju selekciji Bugarske na stadionu "Huvefarma arena" u Razgradu.

ОРЛОВИ ЛЕТЕ ВИСОКО: Србија наставља победнички низ?

FOTO: FSS

"Orlovi" su bili slobodni u trećem kolu, a taj termin su iskoristili za odigravanje prijateljske utakmice protiv Jordana. Susret u Beču okončan je pobedom naše reprezentacije koju je doneo napadač Los Anđeles galaksija Dejan Joveljić golovima u 83. i 94. minutu. Prethodno je Jordan preko Al-Mardija i Al-Tamarija preokrenuo početno vođstvo Srbije koje je u sedmom minutu doneo Strahinja Eraković svojim prvencem u nacionalnom dresu.

Srbija je, i pored propuštanja akcije u prošlu subotu, zadržala prvo mesto na tabeli grupe "G", jer su Mađari i Crnogorci remizirali u Podgorici pa sada imaju po četiri boda, dva manje od izabranika Dragana Stojkovića Piksija. Bugarska je poslednja na tabeli sa jednim bodom, koliko ima i Litvanija ali uz utakmicu manje i sa boljom gol-razlikom.

Bugarska nije učestvovala na velikim takmičenjima od 2004. godine kada se plasirala na Evropsko prvenstvo u Portugalu. "Lavovi" su kvalifikacije počeli porazom od 1:0 kod kuće od Crne Gore. Tri dana kasnije gostovali su u Mađarskoj i već posle 39. minuta utakmice bili u minusu od tri gola, što je bio i konačan rezultat meča, samo zato što su Mađari "smanjili gas" i rešili da rano zatvore utakmicu. Koliko je bugarski fudbal u krizi govori i poslednji rezultat sa slabašnim Litvancima, protiv kojih im ni igrač više od 16. minuta nije pomogao da ostvare pobedu. 

Bugari su dobili samo dve utakmice u poslednja tri ciklusa kvalifikacija za Euro kao domaćini, bilo da su igrali u Sofiji ili Razgradu, pre osam godina protiv Azerbejdžana i pre četiri godine protiv Češke.

Srbija će u Razgradu, kao i protiv Jordana u Beču, biti lišena pomoći trojice najboljih napadača Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luke Jovića, pa će mesto u špicu napada verovatno zauzeti Dejan Joveljić koji ga je i zaslužio svojim učinkom protiv reprezentacije sa Arapskog poluostrva.

Naš nacionalni tim sastajao se do sada 32 puta sa Bugarskom, samo sa Rumunijom (46) i Češkom/Čehoslovačkom (36) odigrali smo više susreta. Bilans je 19 pobeda orlova/plavih, sedam pobeda Bugarske, dok je šest utakmica završeno bez pobednika, uz gol-razliku 67:43 u našu korist. 

Od obnove samostalnosti Srbije odigrali smo dva prijateljska meča sa našim istočnim susedima i oba dobili. Na stadionu Partizana 2008. bilo je 6:1, po dva gola postigli su Savo Milošević, kome su to bili poslednji golovi za nacionalni tim, i Lane Jovanović, a po jedan Nenad Milijaš i Danko Lazović. Dve godine kasnije na stadionu Vasil Levski u Sofiji pobedili smo sa 1:0, golom Nikole Žigića, kome je to takođe bio poslednji gol za reprezentaciju.

Nekadašnji selektor Srbije, a sada Bugarske Mladen Krstajić na konferenciji za novinare je istakao da "orlovi" imaju svojih slabosti koje će njegov tim probati da iskoristi, ali s obzirom na igru na prethodnom susretu, mi smatramo da su im šanse za povoljan rezultat protiv Srbije minimalne.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?