KO OSTAJE U ELITI, A KO SE SELI U NIŽI RANG? Cela sezona staje u jednu utakmicu za Speciju i za Veronu

O. M.

11. 06. 2023. u 09:55 >> 09:55

GOL kojim je Paolo Dibala doneo pobedu Romi nad Specijom u prvom od 14 minuta nadoknade izgubljenog vremena u utakmici poslednjeg kola Serije A poslao je "orliće" u plej-of za opstanak u elitnom razredu italijanskog fudbala protiv Verone koju je u isti plej-of poslao Rafael Leao pogocima u 85. i 91. minutu.

КО ОСТАЈЕ У ЕЛИТИ, А КО СЕ СЕЛИ У НИЖИ РАНГ? Цела сезона стаје у једну утакмицу за Специју и за Верону

Foto: EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Odluka Italijanske fudbalske federacije da Specija i Verona igraju baraž za utvrđivanje koja ekipa će ostati u Seriji A, iako je Specija bila bolja u međusobnim susretima koji su inače tajbrejker, nije presedan. Baraž sličan ovom poslednji put je odigran u sezoni 2004/05 kada su isti broj bodova na kraju sezone, po 42, imale Parma i Bolonja. Tada je doduše isti broj bodova imala i Fjorentina, ali su se ljubičasti "provukli" bez baraža zbog najboljeg skora u međusobnim susretima (osam bodova u odnosu na Bolonjinih sedam, i Parmin jedan). 

Bolonja je posle dva meča ispala u Seriju B, iako je u oba susreta tokom regularnog dela lige savladala Parmu (3:1 i 2:1). Taj podatak sigurno šalje neke loše vibracije navijačima Specije zbog toga što su "orlići" imali bolji međusobni skor od Verone. 

Fudbaleri Specije bili bi sami krivi ukoliko ispadnu, jer su u poslednjih 12 kola ostvarili samo jednu pobedu i sada su jako blizu da od gotovog naprave veresiju. S druge strane, Verona je u istom vremenskom periodu zabeležila tri pobede i ukupno 12 bodova, pet više od današnjeg rivala.

Trener Specije Leonardo Sempliči naglasio je da će "mentalitet biti presudan" jer njegovi igrači moraju nekako da prebole nesrećan poraz od Rome kako bi čiste glave ušli u ovaj baraž.

Činjenica da se utakmica igra na stadionu na kome je domaćin Sasuolo, dodatna je prepreka za Speciju koja ne zna za pobnedu na "Ćita del Trikolori" na pet mečeva ovde. 

Što se tiče Verone, Rafael Leao joj je svojim golovima poništio ono što je Dibala doneo realizovanim penalom protiv Specije. Trener Marko Zaferoni uprkos porazu od Milana bio je zadovoljan igrom, pa iako je tim vezao četvrtu utakmicu bez pobede siguran je da može ponovo da se pokrene. To su momci iz grada ljubavi već pokazali da umeju, pošto su pre ove četiri utakmice imali niz od četiri meča bez poraza.

Koliko je mesto odigravanja utakmice problem za Speciju zbog lošeg skora na ovom stadionu, toliko, ako ne i više je za Veronu, koja je igrajući van svog stadiona ove sezone osvojila mizernih 10 bodova, po čemu je samo Sampdorija gora od nje sa devet. Ipak, ostala je Verona neporažena tri puta na poslednjih pet gostovanja ovde.

Leonardo Sempliči ima više problema sa sastavljanjem startnih 11, pošto su povređeni Emil holm, Žoao Mutinjo, Matija Kaldara i Đakopo Sala, a suspendovani zbog crvenog kartona, odnosno žutih, Kelvin Amijan i kapiten Emanuel Điasi. S druge strane, Zaferoni nema kadrovskih problema.

Imajući u vidu ulog, na ovom meču ne treba očekivati mnogo golova i nije nemoguće da pobednika odluče penali.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1.55)

PREDLOG ZA HRABRIJE: X (3,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)