GALATA SLAVI TITULU PROTIV VEČITOG RIVALA: Očekuje nas 275. ''Interkontinentalni derbi''

V.M.

04. 06. 2023. u 08:43

U poslednjem kolu turskog prvenstva koplja će ukrstiti Galatasarj i Fenenerbahče od 18 časova na ''Nef stadionu''.

ГАЛАТА СЛАВИ ТИТУЛУ ПРОТИВ ВЕЧИТОГ РИВАЛА: Очекује нас 275. Интерконтинентални дерби

Foto: Profimedia

Oba tima su bila u trci za titulu tokom čitave sezone. Fenerbahče je dominirao u prvom delu sezone, ali usledio je pad u formi nakon Svetskog prvenstva što je Galata iskoristila i od kada se popela na prvo mesto nije silazila sa njega i zasluženo je osvojila svoju 23. titulu u istoriji kluba.

Domaćin je pobedom protiv Ankaragučua (1:4) sredinom nedelje matematički obezbedio titulu koju će danas proslaviti pred svojim navijačima protiv ljutitog rivala. Do tog trijumfa Galatu je sa dva pogotka predvodio sjajni Mauro Ikardi kojem je to bio treći uzastopni meč na kojem je dva puta tresao mrežu protivnika. 

Fantastični Argentinac je postigao 21 pogodak na 23 odigrane utakmice ove sezone i videćemo kakva ga sudbina očekuje kada mu istekne pozajmica i vrati se u Pariz Sen Žermen.

Četa Okana Buraka je u dosadašnjem toku takmičenja osvojila 82 boda što je bilo dovoljno da se nakon tri godine pauze titula vrati u posed Galatasaraja koji je prošle sezone šokantno zauzeo 13. mesto na tabeli.

Sa druge strane, Fenerbahče je bio ubedljivo najefikasnija ekipa prvenstva sa 84 postignuta pogotka, ali to nije bilo dovoljno da osvoji titulu i post od devet godina će se nastaviti. 

Glavni odgovorni za taj napadački učinak je Ener Valensija koji je sa 29 golova na svom saldu najbolji strelac turske elite.

Delovalo je da će današnji gost uspeti da sustigne ljutitog rivala, ali remiji sa Giresunom i Istanbulom koji se bore za opstanak su ubili te nade.

Fenerov fokus će se prebaciti na finale kupa (protiv Bašakšehira) koje ga očekuje iduće nedelje i pitanje je u kavkom će sastavu izaći na ''Nef stadionu''.

Danas ćemo gledati 275. zvanični ''Interkontinentalni derbi'', Fener je upisao tačno 100 pobeda, viđeno je i 90 remija, dok je Galata slavila 84 puta.

U prvom međusobnom duelu ove sezone novopečeni šampion je rutinski slavio sa 3:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista